Η επιστροφή του Αβέρωφ

Η επιστροφή του Αβέρωφ

Επέστρεψε στη θέση του, στη μαρίνα του Φλοίσβου το θωρηκτό Αβέρωφ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του σκάφους, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το News 24/7 ήταν εκεί

Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ που συμπληρώνει φέτος 106 χρόνια ιστορίας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του επέστρεψε στη θέση του, στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Το Αβέρωφ είχε μεταφερθεί με ρυμουλκό στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά στις 24 Απριλίου, για να ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής του.

Συγκεκριμένα στο πλοίο έγινε ναυπηγική επιθεώρηση της μεταλλικής κατασκευής του, ελασματουργικές εργασίες επισκευής, αντικατάσταση του συστήματος προστασίας / χρωματισμού σε ύφαλα και έξαλα του σκάφους, συντήρηση του χρωματικού συστήματος προστασίας σε εσωτερικά διαμερίσματα / στεγανά και αφαίρεση όλου του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και συντήρηση/επισκευή του μεταλλικού υποστρώματος.

Τρεις μήνες μετά και αφού έγιναν αρκετές από τις εργασίες, το Αβέρωφ επιστρέφει και πάλι ρυμουλκούμενο στη βάση του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα συνεχιστούν στον Φλοίσβο ώστε από τον Σεπτέμβρη να είναι και πάλι ανοικτό για το κοινό. Κάθε χρόνο περίπου 60.000 άνθρωποι επισκέπτονται το παλαιότερο πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά και στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Σκάφη που βρίσκονταν στην μαρίνα, καθώς και αυτοκίνητα, υποδέχτηκαν το Αβέρωφ με εορταστικά κορναρίσματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, προηγήθηκε του Αβέρωφ, φτάνοντας με σκάφος του πολεμικού Ναυτικού στην Μαρίνα του Φλοίσβου, ενώ ελικόπτερο συνόδευε διαρκώς το θωρηκτό στο ταξίδι του από τον Σκαραμαγκά μέχρι τον Φλοίσβο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα