Η εύγλωττη σιωπή της ΝΔ για την υπουργοποίηση της Παπακώστα

Η εύγλωττη σιωπή της ΝΔ για την υπουργοποίηση της Παπακώστα
Η Κατερίνα Παπακώστα Eurokinissi

Σαφή διάθεση δείχνουν στο Μοσχάτο να υποβαθμίσουν την υπουργοποίηση της πρώην βουλευτή της ΝΔ και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροδεξιά.

Καμία διάθεση δεν δείχνουν στη Νέα Δημοκρατία για να εμπλακούν σε ξεχωριστές κριτικές για τα νέα πρόσωπα που υπουργοποιήθηκαν, πολύ περισσότερο να αναμιχθούν σε αποτιμήσεις για το πρόσημο του ανασχηματισμού μετά και την υπουργοποίηση στελεχών όπως η Μυρσίνη Ζορμπά, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πολύ περισσότερο η Κατερίνα Παπακώστα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε επίπεδο οξύτητας και τόνων η κριτικής της ΝΔ υπολείπεται του ΚΙΝΑΛ το οποίο ειρωνεύτηκε το «αντιδεξιό προφίλ» της κυβέρνησης. Στο Μοσχάτο αρκέστηκαν απλά να πουν ότι έγινε πολύς θόρυβος για να αλλάξει ο Μανωλιός και «να βάλει τα ρούχα του αλλιώς».

Το ερώτημα που κυρίως τίθεται από χτες στα στελέχη της ΝΔ και τους ζητείται κάποιο σχόλιο είναι το πώς βλέπουν την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα. Οι απαντήσεις που δίνουν τα γαλάζια στελέχη δείχνουν σαφή πρόθεση να υποβαθμίσουν το ζήτημα, δίνοντας μια πιο συνολική απάντηση για την ανασύνθεση της κυβέρνησης για την οποία εκτιμούν ότι δείχνει πως δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πετάξει λευκή πετσέτα».

Αυτό πάντως που από χτες κυριαρχεί κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) από υποστηρικτές της ΝΔ είναι μια προσπάθεια γελοιοποίησης τόσο του πρωθυπουργού όσο και της Κατερίνας Παπακώστα, μέσω της αναπαραγωγής βίντεο με παλιότερες δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στις οποίες επέκρινε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Από εκεί και πέρα εκτιμούν στη ΝΔ ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διεμβολισμού της παράταξης και πιστεύουν πως η προσπάθεια του Μαξίμου να ανοιχτεί προς την κεντροδεξιά με την υπουργοποίηση της κας Παπακώστα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ταυτόχρονα στη ΝΔ θεωρούν ότι η πιθανή εκλογική συνεργασία του Πάνου Καμμένου με την Κατερίνα Παπακώστα δεν θα προσδώσει κάποια δυναμική στους ΑΝΕΛ ούτε και θα απειλήσει τη ΝΔ εκλογικά ως προς το στόχο της αυτοδυναμίας.

Σε κάθε περίπτωση με την προσπάθεια να αποφύγει την πόλωση Αριστεράς – Δεξιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες (σήμερα θα βρίσκεται στα Γρεβενά) στις μονοεδρικές περιφέρειες για τις οποίες έχει θέσει ως στόχο να τις κερδίσει όλες στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την επίτευξη αυτοδυναμίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα