Η κυβέρνηση επιμένει για τις οφειλές των καναλιών

Η κυβέρνηση επιμένει για τις οφειλές των καναλιών

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο σχετικά με τις οφειλές των καναλιών

Η κυβέρνηση καλεί τα κανάλια να καταβάλουν τις οφειλές που έχουν απέναντι στο δημόσιο, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότιμο τρόπο απέναντι στο νόμο. Συγκεκριμένα τα κανάλια καλούνται να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει. Δηλαδή από το 2011 ως το 2014.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σχετικά με το θέμα: ”Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στον νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για τη χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014”.

Επιπλέον προσθέτουν ότι βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, τα κανάλια έχουν υποχρέωση να καταβάλουν ελάχιστο ετησίο αντάλλαγμα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και ότι η τελευταία φορά που καταβλήθηκε το συγκεκριμένο αντάλλαγμα ήταν το 2010.

Αναλυτικά τα όσα είπαν: ”Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα