Η Λυδία Κονιόρδου νέα πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Λυδία Κονιόρδου νέα πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου Eurokinissi

Η τέως υπουργός Πολιτισμού που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει καθήκοντα στον πιο εύρωστο πολιτιστικό θεσμό της χώρας.

Η μεγαλύτερη μεταγραφή υπουργού Πολιτισμού; Για τα ελληνικά δεδομένα, σίγουρα. Από σήμερα  η κυρία  Λυδία Κονιόρδου, τέως υπουργού Πολιτισμούμ, αναλαμβάνει πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) , όπως ανακοινώνεται σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 2.4 του άρθρου 3 του δευτέρου κεφαλαίου (άρθρου) του ν. 3785/2009 (Α’ 138) και το Καταστατικό της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.».

Ετσι η κ.Κονιόρδου βρίσκεται σε ένα Δ.Σ. ως πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος, με ισχυρό άνδρα, διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος τον Νίκο Μανωλόπουλο.Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος παραμένε  Εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και μέλος κι ο Γιώργος Κουμεντάκης Εκπρόσωπος  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μέλος, με λοιπά μέλη το δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο,  τον Ανδρέα Νοταρά και την Τίνα Στέα.

Η καρέκλα θεωρείται «ηλεκτρική», με περιορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες,γεγονός που έκανε τον Γιώργο Κιμούλη να απομακρυνθεί εγκαίρως. Η αιφνιδιαστική παραίτησή συνοδευόταν με μομφές κατα του κ.Μανωλόπουλου.  Θα έχει έργο η κ.Κονιόρδου; ‘Αγνωστό. Πιθανότατα θα αποτελεί στο Δ.Σ. ένα καλό σύμμαχο για τον κ.Κουμεντάκη, τον οποίο η ίδια διόρισε διευθυντή της Λυρικής Σκηνής, ως υπουργός,

Η Λυδία Κονιόρδου έχει δοκιμαστεί σε μεγάλα θεσμικά καράβια, διατελώντας πέρα από υπουργός Πολιτισμού, την περίοδο 2016-18, και  Καλλιτεχνική Διευθύντρια των ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Πάτρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα