Η ΝΔ αμφισβητεί την πρόβλεψη Τσίπρα για ανάπτυξη

Η ΝΔ αμφισβητεί την πρόβλεψη Τσίπρα για ανάπτυξη
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Να αποδομήσει το αφήγημα του πρωθυπουργού επιχειρεί η ΝΔ ενόψει της συνάντησης Τσίπρα Λαγκάρντ στις ΗΠΑ επικαλούμενη τις προβλέψεις της έκθεσης του ΔΝΤ

Στην αποδόμηση του αφηγήματος του πρωθυπουργού για ανάπτυξη που θα ξεπερνάει το 2% για το 2017 στοχεύει η Νέα Δημοκρατία συντασσόμενη ουσιαστικά με τις προβλέψεις της έκθεσης του ΔΝΤ για τη χώρα μας.

Στο φόντο της επικείμενης συνάντησης στις ΗΠΑ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ η ΝΔ τονίζει ότι το ραντεβού των δύο τη Δευτέρα «συμπίπτει με την άκρως αρνητική για τη χώρα μας έκθεση του Δ.Ν.Τ. η οποία στους δείκτες της ανάπτυξης, εμφανίζει δυστυχώς την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο μεταξύ όλων των αναπτυγμένων χωρών». Ενώ σε όλες τις προηγμένες χώρες, υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ, «οι προβλέψεις για ανάπτυξη αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, για την Ελλάδα – και μόνο γι’ αυτήν – αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω».

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση είχε ήδη παραδεχθεί την αδυναμία της να εκπληρώσει το στόχο που είχε βάλει στον προϋπολογισμό του 2017 για ανάπτυξη 2,7% του Α.Ε.Π., χαμηλώνοντας τώρα τον πήχη στο 1,8%, και αναγνωρίζοντας έτσι την αποτυχία της με απόκλιση στόχων περίπου στο μισό».

Σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι οι διαψεύσεις για τον κ. Τσίπρα είναι συνεχείς και ως εκ τούτου δεν θα επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις του πρωθυπουργού για εφέτος καθώς όπως λένε στη ΝΔ «ανάπτυξη με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές, μειωμένη ρευστότητα, 100 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο και βαλτωμένες επενδύσεις, δεν γίνεται. Η κυβέρνηση πλανήθηκε το 2015,  διαψεύσθηκε το 2016, αποτυγχάνει το 2017, και θέλει να μας πείσει ότι το 2018 θα έρθει το θαύμα».

Τα στελέχη της ΝΔ μιλούν για «τρία χρόνια αναίτιας οπισθοδρόμησης με αποκλειστική ευθύνη των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου και των υπουργών που επέλεξαν» και εν κατακλείδι υποστηρίζουν ότι «η αλήθεια είναι μια και απλή. Όσο ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ίδια πολιτική τόσο θα αποτυγχάνει στους στόχους του και θα δίνει νέες ψεύτικες υποσχέσεις. Και η ζωή των Ελλήνων μέχρι να εγκαταλείψει την εξουσία θα χειροτερεύει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα