Η ΝΔ θα ψηφίσει τα αναδρομικά

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο βήμα της Βουλής
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα όμως εξέφρασε και σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο υλοποίησης.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε με δήλωση ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά.

Αναλυτικά τόνισε: «Η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Όμως η αναγκαστική συμμόρφωσή της: Γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Υλοποιείται και με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναδρομικά 1,4 δισ σε ένστολους, γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές και μουσικούς

Bουλή: Ψηφίζεται με κόντρες η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών

SHARE: