Η νέα κόντρα Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για το Σάββα Ξηρό

10η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
10η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ EUROKINISSI

Μετά μία σχετική ηρεμία επανέρχεται ο πόλεμος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά το φυλακισμένο Σάββα Ξηρό. Προηγήθηκαν δημοσκοπήσεις και η εξεταστική για τα υποβρύχια

Συνεχείς ανακοινώσεις και πολεμικό κλίμα ξανά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη ένταση με αφορμή την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για αποφυλάκιση, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, του Σάββα Ξηρού.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

"Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010.Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του".

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

"Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο "ειδικής φύσης" μπορεί να εξηγηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα".

Η απάντηση της ΝΔ

"Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις", απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ η Συγγρού.

"Μόλις πρόσφατα (14/12), η "Αυγή", εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο "φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα", που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός.

Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των "φίλων" του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά "απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση", καθώς και "δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο "ειδικής φύσης".

Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι "κρατούμενοι ειδικής φύσης" μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του" τονίζει η ΝΔ.

SHARE:

24Media Network