Η Νοτοπούλου απαντά με χιούμορ: Ο ΤΣΕΟΣ και η εταιρική ορολογία… αλά ΣΥΡΙΖΑ

Η Νοτοπούλου απαντά με χιούμορ: Ο ΤΣΕΟΣ και η εταιρική ορολογία… αλά ΣΥΡΙΖΑ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανήλθε στο ζήτημα που άνοιξε στα social media με τον... Τσέο της Thomas Cook, και απαντά αυτή τη φορά αυτοσαρκαστικά, ζητώντας όμως να μάθει και την ουσία των πραγμάτων από τον Χάρη Θεοχάρη.

Η πρώην υπουργός και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Thomas Cook και αναφέρθηκε στον CEO της βρετανικής εταιρείας και τη συνάντησή του με τον κ. Θεοχάρη, αποκαλώντας τον “τσέο”.

Ιδού το επίμαχο πλάνο:

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ένα απέραντο τρολάρισμα στο διαδίκτυο.

Τα περισσότερα χιουμοριστικά σχόλια αναφέρονταν στο τι σημαίνει στην αργκό το… “τσέος”, δηλαδή ο αστυνομικός.

Απαντώντας στο τρολάρισμα, η κ. Νοτοπούλου αρχικά έγραψε στα social της:

“Ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ από πρωινό μου σαρδάμ στην εκφορά του CEO και επιδόθηκαν σε καταιγισμό σχολίων. Δεν ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ για το «σαρδάμ» του κ. Θεοχάρη που μπέρδεψε το «Thomas Cook Collapse» με το «business as usual». Τα σχόλια δικά σας”

Για να επανέλθει στη συνέχεια με σαφώς πιο χιουμοριστική διάθεση:

“Έχω γελάσει πολύ με τα σχόλια. Το πρόβλημα βέβαια παραμένει μεγάλο και η προετοιμασία ήταν μηδενική. Ενώ του τα είχε πει ο ΤΣΕΟΣ δεν έκανε τίποτα”, σχολίασε στη νέα ανάρτηση για την περίφημη συνάντηση του Πίτερ Φανκχόσέρ με τον νυν υπουργό Τουρισμού (25 Ιουλίου του τρέχοντος έτους), κοινοποιώντας και ένα πινακάκι “εταιρικής ορολογίας αλά ΣΥΡΙΖΑ” με αυτοσαρκαστική διάθεση.

Μαίνεται η πολιτική κόντρα

Στα της πολιτικής αντιπαράθεσης πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τη συνάντηση ζητώντας εξηγήσεις, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να τονίζει ότι ο Χάρης Θεοχάρης “αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στα κρίσιμα ζητήματα βγάζοντας ασυνάρτητες ανακοινώσεις”.

Παράλληλα, η κ. Νοτοπούλου ζητά από τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει τι έκανε ως υπουργός Τουρισμού για να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και του τουριστικού κλάδου.

Ειδικότερα, ζητά από τον υπουργό να απαντήσει στας εξής:

“Διαψεύδετε ή όχι τις αναρτήσεις σας, δύο μήνες πριν, μετά τη συνάντησή σας με τη διοίκηση της Thomas Cοοk στις 25 Ιουλίου,  ότι σας ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση της εταιρείας;

Είχατε ή όχι, γνώση από τον Ιούλιο, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εταιρείας, όπως αντίστοιχα αποδείχθηκε ότι άλλοι φορείς, όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, γνώριζαν, προχωρώντας σε συνεννόηση με την εταιρεία απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το ίδιο διάστημα μάλιστα που συναντηθήκατε και εσείς με τον CEO, Peter Fankhauser;

Εφόσον ενημερωθήκατε, κατά τις δικές σας πάντα δηλώσεις τότε, τι πράξατε ως υπουργός Τουρισμού, με την υψηλή ευθύνη που συνεπάγεται η θέση σας για την προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων του τουρισμού και της χώρας;

Ενημερώσατε η όχι  τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης;

Προχωρήσατε ή όχι σε κάποιο σχέδιο κεντρικά, για την έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης, που σήμερα δύο μήνες μετά είναι πια σκληρή πραγματικότητα και εξελίσσεται σε πληγή για  τον ελληνικό τουρισμό;”.

Ο υπουργός από τη δική του μεριά, απάντησε στα όσα του καταλόγισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πως “αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας”, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

“Αν η κυρία Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα” πρόσθεσε σε επιθετικό τόνο, σχολιάζοντας τη συνάντηση που αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα