Η Ντόρα θυμίζει στο Σαμαρά ότι οι προηγούμενοι παραιτήθηκαν και ζητά συνέδριο

Η Ντόρα θυμίζει στο Σαμαρά ότι οι προηγούμενοι παραιτήθηκαν και ζητά συνέδριο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, στην ΚΟ της ΝΔ. Ζήτησε έκτακτο συνέδριο

“Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλαν την παραίτηση τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: Οτι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας”, είπε με νόημα η κ.Μπακογιάννη.

Ζήτησε έκτακτο συνέδριο “όπου θα συζητηθούν τα πάντα: η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά η στρατηγική, τα πρόσωπα” Απάντησε δε στο επιχείρημα ότι η στιγμή ίσως να μην είναι κατάλληλη λέγοντας “δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που κατάλληλη στιγμή -με την έννοια που ξέραμε παλιά- δε θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον”

Η κ.Μπακογιάννη ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι: “H ΝΔ δεν μπορεί να παρακολουθεί τη χώρα να πηγαίνει στα βράχια για να δικαιωθεί, αλλά πρέπει να πράξει ό,τι μπορεί για να το αποτρέψει”

Υποστήριξε ότι: “Η σημερινή Ν.Δ δεν είναι πια συνομιλητής μεγάλων ομάδων της κοινωνίας, τις οποιες παραδοσιακά εξέφραζε” και ότι: “Η σημερινή Ν.Δ δεν έχει στίγμα. Δεν είναι το κόμμα που εκφράζει τη μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς. Επιπλέον η ΝΔ του σήμερα δεν είναι ούτε θεσμικός συνομιλητής -κι αυτό με φοβίζει περισσότερο από κάθε τι. Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής της κυβέρνησης ούτε και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όπως πρόσφατα απεδείχθη.”

Η κ.Μπακογιάννη ζήτησε να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι “εάν υιπήρχε εσωκομματική δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα πολλά από τα λάθη θα είχαν αποφευχθεί” και ότι “η Ν.Δ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα λειτούργησε με τις πόρτες κλειστές, λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας”.

Ζήτησε επίσης επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικού στίγματος της Ν.Δ, σημειώνοντας “η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνον όταν ήμασταν στραμμένοι και στο μεσαίο χώρο δημιουργούσαμε πλειοψηφικό ρεύμα” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα