Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Εγκλωβισμένος στο προσωπικό lifestyle

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Εγκλωβισμένος στο προσωπικό lifestyle
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αιχμηρά σχόλια του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Υπενθύμισε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίπλα του Παππά- Πολάκη και σχολίασε “άλλο εκσυγχρονισμός, άλλο μοντερνισμός”

Φαρμακερά βέλη επεφύλασσε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς όμως να αναφερθεί στο όνομα του.

Σχολίασε όμως το γεγονός ότι ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ότι: “Θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, οι συγκεκριμένες απαντήσεις”. Και πρόσθεσε καυστικά:

“Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν οι συνεργάτες του, οπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς”.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης: “Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πως θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά ο δημοκρατικός διάλογος”.

Δήλωσε μάλιστα ότι περιμένει και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου αρχηγού του στο δημόσιο διάλογο “όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο, όχι απλά ποθώντας την εξουσία”.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε επίσης αιχμές για “δημαγωγία με νέες λέξεις”. Σχολίασε δε ότι: “Άλλο εκσυγχρονισμός και άλλο μοντερνισμός” και ότι “άλλο ο τολμηρός και δύσκολος ρισοσπαστισμός στην πράξη και άλλο ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle”.

Και κατέληξε: “Ο καιρός θα δείξει εάν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή εάν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν”.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ουσιαστικά αναγνώρισε εμμέσως ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και η ΝΔ βρίσκονται σε δύσκολη πολιτικά θέση μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και με ρωγμές στο αίσθημα δημόσιας ασφάλειας και την ακρίβεια να πολιορκεί τα νοικοκυριά.

Υποστήριξε όμως ότι η ΝΔ είναι πολιτικά κυρίαρχη και επιχείρησε να ανυψώσει το ηθικό των βουλευτών, επικαλούμενος ότι και κατά την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος κέρδισε τις εκλογές.

Παρά τα σύννεφα της επικαιρότητας, ο πολιτικός ορίζοντας παραμένει καθαρός και η ΝΔ η μόνη παράταξη που εγγυάται τη σταθερή πορεία της χώρας”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα λογοπαίγνιο με τη σημερινή κακοκαιρία στην οποία άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς στην αρχή της ομιλίας του.

Η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια”, τόνισε ο πρωθυπουργός. “Το κράτος είναι παρόν μαζί με τους κατοίκους, δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν. Θα φτιάξουμε υποδομές καλύτερα από ότι στο παρελθον” πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα κατά της ακρίβειας, αλλά και στο στόχο “των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για πιο αποτελεσματικό κράτος και καλύτερη καθημερινότητα”. Υποστήριξε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημα τους με δεύτερη εργασία. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για αλλαγές στον τρόπο ορισμου διοικήσεων στο δημόσιο και την αξιολόγηση τους.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης ότι: “Οι αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα θα είναι σκληρές, γιατί θα έρθουν νομοσχέδια που αποδομουν οργανωμένα συμφέροντα. Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν μερικούς. Να είμαστε έτοιμοι για ισχυρές αντιστάσεις, με τις οποίες όμως δε θα συμβιβαστούμε και σίγουρα δε θα συγκυβερνήσουμε”. Και ζήτησε από ολους τους βουλευτές να στηρίξουν τις “μεταρρυθμίσεις” που έρχονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα