Η ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Η ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Αργά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δει τον Τουσκ και θα του θέσει το θέμα της Τουρκίας.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και στο νομοθετικό έργο των επόμενων ημερών (φορολογικό νομοσχέδιο, αναπτυξιακός νομος), καθώς και στον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και ελαφρύνσεις και ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ ευρώ.

Αναμένεται όμως να αναφερθεί και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για την οποία θα έχει την Παρασκευή συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένοντας να καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε συναίνεση.

Στη συνέχεια, στις τρεις το μεσημέρι, ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στον οποιο θα θέσει το ζήτημα της Τουρκίας.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ η Αθήνα απαντά με διπλωματικά όπλα, βάζοντας το ζήτημα στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενεργοποίηση κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Η Τουρκία έχει αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι του ταραξία της περιοχής, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει ανεκτό από την Ελλάδα και την Ευρώπη, διαμηνύει άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω του News 24/7, προαναγγέλλοντας ότι η Αθήνα θα υποστηρίξει τη Λευκωσία, η οποία ζητά πλέον να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας που είχαν συμφωνηθεί τον Ιούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα