Η Πάμελα Άντερσον στηρίζει Βαρουφάκη και DiEM25

H Pamela Anderson
H Pamela Anderson ANDY KROPA/INVISION/AP

Η Προοδευτική Διεθνής είναι εδώ με ηγέτες τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Μπέρνι Σάντερς και "σύμμαχο" την ακτιβίστρια ηθοποιό Πάμελα Άντερσον.

Η Πάμελα Άντερσον έχει αποφασίσει να "πολιτικοποιηθεί" για τα καλά. Πριν λίγες ώρες τάχθηκε κατά της "θεσμικής βίας των ελίτ" και της "συστημικής εξουσίας" με αφορμή τα επεισόδια στη Γαλλία.

Καταδίκασε τη βία ωστόσο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως "η βία των κίτρινων γιλέκων και τα καμένα οχήματα δεν συγκρίνεται με τη θεσμική βία των γαλλικών και των παγκόσμιων ελίτ".

ADVERTISING

 "Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική" και "αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών", έγραφε η Άντερσον που ζει στη Μασσαλία.

Η ίδια τάσσεται ως ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, των προσφύγων και των μεταναστών και ασπάζεται τις πλέον αριστερές και προοδευτικές φωνές.

Σήμερα, πήρε θέση υπέρ του Μπέρνι Σάντερς αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε νέα ανάρτησή της ζήτησε να μάθει περισσότερα για την "προοδευτική διεθνή" της οποίας ηγούνται από κοινού με το DiEM25.

Αναφέρει δε πως προσπάθησε να μιλήσει με τον Σάντερς πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι που δεν κατάφερε, και όπως λέει θα το επιθυμούσε για το επόμενο διάστημα καθώς τον θεωρεί "σπουδαίο άνδρα με μεγάλη ενέργεια και καλές ιδέες".

Η Πάμελα Άντερσον στηρίζει Βαρουφάκη και DiEM25

Η ανακοίνωση για την ίδρυση της Προοδευτικής Διεθνούς έγινε στο Συνέδριο του Sanders Institute, φέρνοντας κοντά μια πλειάδα ακτιβιστών, διανοούμενων και πολιτικών, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η υγειονομική κάλυψη και η κλιματική αλλαγή.

Εκτός από τον Βαρουφάκη και τον Σάντερς, ηγείται και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Πάμελα Άντερσον τα βάζει με τις ελίτ: Έχουν δίκιο τα "κίτρινα γιλέκα"

24Media Network