Η πρόοδος του μεταρρυθμιστικού έργου της Διαλειτουργικότητας σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών

Meeting of the Central Committee of SYRIZA in Athens, Greece on Octotber 10, 2015. /        ,   10  2015.
Meeting of the Central Committee of SYRIZA in Athens, Greece on Octotber 10, 2015. / , 10 2015. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς άξονες και κάλεσε τις υπηρεσίες να αποτυπώσουν με σαφήνεια τις σχετικές διαγραφές

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα ευρύτατη σύσκεψη με θέμα την πρόοδο της σχεδιαζόμενης Μεταρρύθμισης για την Διαλειτουργικότητα των φορέων του Δημοσίου.

Στην συζήτηση εξετάστηκαν τα 3 σημεία τα οποία ορίστηκαν από τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή ως οι άξονες προόδου της μεταρρυθμιστικής αυτής προσπάθειας για το άμεσο μέλλον και όπως συνοψίστηκαν από τον ίδιο, είναι τα ακόλουθα:

-Αποσαφήνιση του περιεχομένου της ταυτοποίησης των μητρώων και σύνταξη κειμένου αναφορικά με αυτό το περιεχόμενο.

-Εντοπισμός ανάγκης για συμπληρωματική νομοθετική διαδικασία (ρύθμιση) που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης.

-Προετοιμασία και σχεδιασμός για τη διαμόρφωση των προδιαγραφών λειτουργίας των φορέων προς την κατεύθυνση της ορθής και κατά το δυνατόν συντομότερης από αυτούς, εφαρμογής των κομβικών σημείων της Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να αποτυπώσουν με σαφήνεια τις προδιαγραφές, όσο ταχύτερα γίνεται. Προανήγγειλε, δε, την πρόσκληση στους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να ενημερωθούν γι' αυτές τις προδιαγραφές.

Όπως υπογράμμισε, μέσα στο 2016 θα πρέπει να έχουν φανεί αποτελέσματα που επί 15 χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί.

Μεταξύ άλλων,στην σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι:

Του Γραφείου του Πρωθυπουργού καθηγητής κ. Γ. Βενέρης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του ΓΕΕΘΑ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Στρατολογίας, της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης) οι προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Οικονόμου και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευστράτιος Μαραγκός του ΥΠΕΣΔΑ και αρκετών ακόμα αρμόδιων με το θέμα διευθύνσεων και υπηρεσιών του Υπουργείου.

SHARE:

24Media Network