Η συγκυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ φρόντισαν τα δικά τους παιδιά. Εξαίρεσαν από την αξιολόγηση του δημόσιους υπάλληλους που έχουν αποσπαστεί σε κόμματα και βουλευτές

Η συγκυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ φρόντισαν τα δικά τους παιδιά. Εξαίρεσαν από την αξιολόγηση του δημόσιους υπάλληλους που έχουν αποσπαστεί σε κόμματα και βουλευτές

Η τροπολογία - πρόκληση που κατατέθηκε στη Βουλή από 15 βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη

Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί και συγκεκριμένα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ψήφισαν υπέρ, φρόντισαν  τα δικά τους παιδιά. Έτσι πέρασαν τροπολογία σύμφωνα με την  οποία εξαιρούνται από την αξιολόγηση οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτές και κόμματα.

Η τροπολογία - πρόκληση που κατατέθηκε στη Βουλή από 15 βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη καθώς «υπέρ» τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, «παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και κατά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες),

ADVERTISING

Σύμφωνα  πάντα με την τροπολογία , οι εν λόγω υπάλληλοι -σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στο Δημόσιο- θα αξιολογούνται από τους φυσικούς προϊσταμένους τους, δηλ. από τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων ή των κομμάτων.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κοινοβουλευτικές πηγές εξηγούσαν ότι η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη καθώς βάσει του μέτρου της διαθεσιμότητας, οι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία για τους οποίους δεν προβλέπεται καμία διαδικασία αξιολόγησης, θα οδηγούνταν μοιραία σε απόλυση. Γι' αυτό σημείωναν και η τροπολογία «έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων και όλων των βουλευτών ασχέτως αν έχει υπογραφεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ρύθμιση «η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως της υπηρεσιακής τους κατάστασης», συμπεριλαμβανομένων των  υπαλλήλων που έχουν διατεθεί και υπηρετούν μέσω αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται μάλιστα ότι «το σύνολο των ανωτέρω υπαλλήλων στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπισθεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησής τους κάτι που είναι δίκαιο πλέον να προβλεφθεί». Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί». Προβλέπεται επίσης, πως οι εκθέσεις αξιολόγησης για τα έτη 2012, 2013 και εφεξής μπορούν να συνταχθούν και να κατατεθούν αρμοδίως εντός δυο μηνών από την ισχύ του παρόντος, η οποία μπορεί να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αξιολογητές δεν θα είναι οι  ίδιοι οι βουλευτές αλλά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή ή ο διευθυντής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής,  κάτι πάντως που δεν απαντά στις ενστάσεις επί της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η ρύθμιση πέρασε μια ημέρα πριν την εκπνοή της χρονικής προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι εθνοπατέρες μας φρόντισαν για άλλη μια φορά τα δικά τους παιδιά.

    

SHARE:

24Media Network