Η συνάντηση Αβραμόπουλου, Τζιτζικώστα, Πατούλη

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ζυμώσεις για την κεντροδεξιά και ενδιαφέρον πολιτικό κλίμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου μίλησε και ο Σαμαράς. Η συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εξελίχθηκε όχι μόνο σε συζήτηση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων, αλλά και σε ζύμωση με ενδιαφέρον που ξεπερνά τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι παριστάμενοι σχολίασαν ιδιαίτερα τη συνάντηση του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, κατά την οποία συζήτησαν για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο κ.Αβραμόπουλος ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Ακόμη πιο έντονα σχολιάστηκε στη συνέχεια η ομιλία του επιτρόπου, ο οποίος δεν περιορίστηκε στα θέματα της μετανάστευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά κατέθεσε ουσιαστικά μία πολιτική πλατφόρμα, με έμφαση στην ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και με υπερκομματικές αναφορές.

Νωρίτερα, εντύπωση είχε προκαλέσει η όχι και τόσο θερμή αντίδραση των δημάρχων στην ομιλια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την κωλυσιεργία της στη διαπραγμάτευση οδηγεί σε νέα φορολογικά μέτρα και έβαλε κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων, καλώντας έτσι εμμεσως τους δημάρχους να επιλέξουν να μην την απόδεχθούν.

Ο κ.Πατούλης πάντως πρότεινε να κατατεθούν τα διαθέσιμα αλλά υπό όρους, ενώ όταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για αλλαγές στον Καλλικράτη μετά το 2016, δήλωσε ότι οι δήμοι είναι ανοιχτοί στη συζήτηση, αρκεί οι αρμοδιότητες να πάνε μαζι με τους πόρους και οι αποφάσεις να ληφθούν μετά από διαβούλευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network