Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το διορισμό Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το διορισμό Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού
ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 182 ΧΡΟΝΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει καθήκοντα, αμισθί, στο Νομικό Γραφείο της γ.γ του πρωθυπουργού. Σκληρή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία

Η ε.τ πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης προϊσταμένης του Νομικου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Η τοποθέτησή της σε αυτή τη θέση, προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για ακύρωση της διάκρισης των εξουσιών

ΝΔ: “Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία”

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Θεοδωράκης: “Αδιαφορούν για τη διάκριση των εξουσιών”

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές – ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε – που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα