Η  Wall Street Journal γράφει για την προοπτική εκλογής Μητσοτάκη

Η  Wall Street Journal γράφει για την προοπτική εκλογής Μητσοτάκη
MOTIONTEAM

Άρθρο του Nixon στην αμερικανική εφημερίδα εν όψει της εκλογής προέδρου της ΝΔ την Κυριακή

Σε σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Simon Nixon στην εφημερίδα Wall Street Journal, με τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα», ο αρθρογράφος εκφράζει την άποψη ότι η προοπτική εκλογής του κ. Μητσοτάκη θα αποτελούσε σημείο καμπής καθώς «θα άνοιγε η πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες σύμφωνα με την Αμερικανική εφημερίδα. «Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας».

Αλλά μια νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδος, υποστηρίζει ο Simon Nixon. «Θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network