Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένταση με “νέο Μετσόβιο”

Διαβάζεται σε 2'
ΕΜΠ - Φωτό Αρχείου
ΕΜΠ - Φωτό Αρχείου SOOC

“Δεν θα πληρώσουμε την επαναστατική γυμναστική κάποιων”, δήλωσε ο Π. Μαρινάκης, χωρίς να κρύψει ότι στο Μαξίμου αδημονούν οι πρυτάνεις να καλέσουν την Αστυνομία για να σπάσει βιαίως τις καταλήψεις, με φόντο την εναντίωση φοιτητών και εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την ένταση στα πανεπιστήμια και τη σύγκρουση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ εξακολουθεί και επιδιώκει η κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο ελπίζει άλλωστε ότι θα επανασυσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει αποσυσπειρωθεί με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Από το Μαξίμου δεν κρύβουν επομένως ότι προσδοκούν οι πρυτάνεις να καλέσουν την Αστυνομία ώστε να παρέμβει βιαίως για να διαλύσει τις καταλήψεις που σαρώνουν το ένα μετά το άλλο τα ΑΕΙ της χώρας. Και δη ότι στόχος είναι να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές και ως προς το σύνολο των φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και ως προς τον αριθμό των σχολών που έχουν λάβει αποφάσεις για κατάληψη.

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο με σημαντική χρηματοδότηση “χωρίς προηγούμενο”. Ενώ δήλωσε: “Δεν θα πληρώσουμε την επαναστατική γυμναστική όλων αυτών, που αμφιβάλλω αν είναι φοιτητές”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι: “Υπάρχει πλήρες οπλοστάσιο. Καθήκον της πολιτείας είναι, όποτε κληθεί, να εφαρμόσει το νόμο. Είδαμε τι έγινε στο ΕΜΠ”.

Δήλωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο που ανοίγει το παράθυρο στα ιδιωτικά ΑΕΙ θα ψηφιστεί “όσο και εάν κάποιες μειοψηφίες αντιδρούν”. Υποστήριξε δε ότι “σταθερή προσπάθεια ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου είναι η δημιουργία εντάσεων και προβοκάτσιας για να μην πάει χώρα μπροστά”.

Κάρφωσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι “κάποιοι κρατήσανε τη χώρα πίσω με ανοχή κάποιων άλλων κομμάτων. Ευτυχώς το δικό μας κόμμα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.”

 “Είμαστε φοιτητές Β’ Κατηγορίας” – Αυτοψία στις εστίες του ΕΚΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα