'Ιερή κόντρα' Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης Παύλου με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Παύλος από την προσπάθεια του υπουργού, που όπως λέει απέφυγε να τον συναντήσει. "Βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον κομματάρχη" απαντά ο κ. Κουρουμπλής (vid)

Με ένα βίντεο από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος κήρυξε τον "ιερό πόλεμο" εναντίον του υπουργού εσωτερικών Παναγιώτη Κορουμπλή. Αφορμή; Οι δηλώσεις του υπουργού εναντίον ιεράρχη που αρνήθηκε να παρευρεθεί σε κέντρο φιλοξενίας, αλλά και η προσπάθεια του κ. Κουρουμπλή, όπως ισχυρίζεται ο ιερέας, να αποφύγει να συναντηθεί μαζί του. Τι απαντά ο υπουργός Εσωτερικών...

Μητροπολίτης Παύλος: Να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό

"Ο κ. Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη, όχι πως είμαι κάποιος εγώ, η εκκλησία όμως που τόσα κάνει για αυτό τον τόπο" είπε ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης σε βίντεο που αναρτήθηκε στην τοπική ιστοσελίδα Kozan.gr. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και τα γράμματα που έστειλε ο κ. Κουρουμπλής σε όλους τους Μητροπολίτες της Ελλάδος: "Έστειλε γράμματα σε όλους τους Mητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη Χριστολογία και Θεολογία για τους πρόσφυγες… Έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο! Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό… Αλλά δε λέει ο κ. Κουρουμπλής στους Υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: 'Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό'”

Κουρουμπλής: «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές...»

Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη δεν δέχτηκε να τον επισκεφτεί.

«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές...» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για να συμπληρώσει πως «θλίβομαι... να απευθύνεται ο μητροπολίτης Κοζάνης σε μένα με αυτό τον τρόπο ».

Ο υπουργός Εσωτερικών από τις Θερμοπύλες όπου επισκέφτηκε την δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Φθιώτιδα έσπευσε να διευκρινίσει ότι «επειδή η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, τηλεφωνήσαμε και δεν μας απάντησαν. Το ίδιο κάναμε με τον μητροπολίτη Λάρισας, το ίδιο κάναμε και με το μητροπολίτη Λαμίας. Είναι μάρτυρες πιστεύω οι άνθρωποι. Και οι δύο μας απάντησαν ότι ήταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, εκτός της μητρόπολης και δεν μπορούσαν να γίνει το ραντεβού», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός ανέφερε για τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης πως «απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που όπου και αν πάω ξέρουν οι μητροπολίτες ότι ζητώ να τους δω. Σε όποιο ταξίδι και αν πάω. Θέλω λοιπόν να πω ότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον κομματάρχη. Δυστυχώς το λέω εγώ και ξέρει η εκκλησία ποια είναι η δική μου πορεία, το χριστιανικό μου ήθος και η στάση μου, απέναντι στην εκκλησία. Τίποτα άλλο…»

SHARE:

24Media Network