Ηγέτες ΕΛΚ: Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει, ο Τσίπρας να μη σταθεί εμπόδιο

Ηγέτες ΕΛΚ: Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει, ο Τσίπρας να μη σταθεί εμπόδιο

Η ανακοίνωση της Συνόδου του ΕΛΚ βάλλει κατά του πρωθυπουργού και καλεί τη νέα κυβέρνηση “να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κάτω από την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά”

Ευθεία παρέμβαση πραγματοποίησε με μία ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας είναι βέβαιον ότι θα σχολιαστεί, η σύνοδος των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, για να υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και να εντείνει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα.

“Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους 'Έλληνες, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια”, τιτλοφορείται η ανακοίνωση των ηγετών του ΕΛΚ, που εκφράζουν μάλιστα την ελπίδα “ο κ.Τσίπρας να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κάτω από τη διακυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά”.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ μετά τη Σύνοδο ανέφερε ειδικότερα: “Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν απο τους Έλληνες δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς συμπεριφορές. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μη σταθεί εμπόδιο στο να βοηθηθούν οι Έλληνες”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ηγέτες του ΕΛΚ ομόφωνα απέτισαν φόρο τιμής στην πρόοδο που επετεύχθη κατά την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ.Ντόλ υποστήριξε σχετικά: “Η χώρα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι κυβερνήσεις των οποίων ηγούνται κόμματα-μέλη του ΕΛΚ πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ομολογουμένως στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα στο δρόμο προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Τώρα εξαρτάται από τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεργαστεί με τους εταίρους της Ελλάδας για να φτάσουν σύντομα σε μία συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί μία κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τους Έλληνες”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ, ο κ.Σαμαράς είχε ζητήσει από τους ηγέτες του ΕΛΚ να μην επιδειχθεί τιμωρητική διάθεση κατά της Ελλάδας και υποτίθεται ότι είχε συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους με τους πολίτες της Ουκρανίας, δηλώσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο Ποροσένκο και την πρωθυπουργό Γιάτσενγιουκ και επικρότησαν τις προσπάθειες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου Φρανσουά Ολάντ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι είπε ο Σαμαράς στους ηγέτες του ΕΛΚ

SHARE:

24Media Network