Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον ακαδημαϊκό

Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον ακαδημαϊκό
Ο Ηλίας Νικολακόπουλος Eurokinissi

Οπως ήταν λογικό, ο ξαφνικός θάνατος του Ηλία Νικολακόπουλου προκάλεσε συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο με τον οποίο ο εκλιπών είχε αδιαμεσολάβητη επαφή.

Το δικό του αντίο στον Ηλία Νικολακόπουλο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή είπε ο πολιτικός κόσμος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο twitter αποχαιρετά τον Ηλία Νικολακόπουλο. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Έφυγε σήμερα ένας πρωτοπόρος της πολιτικής έρευνας και ανάλυσης. Ο Ηλίας Νικολακόπουλος συνέδεσε το όνομά του με την ανώτατη δημοκρατική στιγμή: τις εκλογές. Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στην επιστήμη και την κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τις αξίες της Αριστεράς

“Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις ακαδημαϊκών που η επιστήμη την οποία υπηρετούσε είχε ταυτιστεί με το δικό του όνομα.Με τη γνώση, την αναλυτική του σκέψη και την ψυχραιμία του, ως καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, υπήρξε δάσκαλος χιλιάδων φοιτητών, ορισμένοι από τους οποίους κινήθηκαν μετέπειτα στα χνάρια του” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: “Είχε σπουδάσει στην Αθήνα, τη Λωζάνη και το Παρίσι, Μαθηματικά και Θεωρία Πιθανοτήτων. Στο ευρύ κοινό είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου κατέκτησε τον σεβασμό των πολιτών με τις ακριβείς εκτιμήσεις του και την ικανότητά του να εξηγεί απλά τα πιο σύνθετα πολιτικά ζητήματα”.

“Μέχρι και σήμερα θα ήταν δύσκολο κανείς να φανταστεί εκλογές στην Ελλάδα χωρίς την παρουσία του Ηλία Νικολακόπουλου. Υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τις αξίες της Αριστεράς, ήταν πρόεδρος των ΑΣΚΙ και είχε την επιστημονική επιμέλεια της εκπομπής Ιστορία στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές του” καταλήγει η ανακοινωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι “πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Ένας διανοούμενος της δίκης μας Αριστεράς, ένας άνθρωπος δημοκράτης και προοδευτικός σε όλες τις πτυχές της σκέψης του. Ένας σπουδαίος επιστήμονας που μας έμαθε να διαβάζουμε και πίσω απο τις γραμμές και πίσω απο τις «μπάρες».


 

Συλλυπητήρια από ΚΚΕ

Για τον αιφνίδιο θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το ΜέΡΑ25 για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου» αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωση το ΜέΡΑ25.

 

Σημίτης: Είχε δυνατό κριτικό μυαλό

Με λίγα λόγια θερμά και ουσιαστικά αποχαιρέτισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον στενό φίλο του, όπως αναφέρει, Ηλία Νικολακόπουλο.

Ο κ. Σημίτης δήλωσε συγκεκριμένα:

“Ο Η. Νικολακόπουλος ήταν ένας στενός φίλος. Είχε δυνατό κριτικό μυαλό. Εργαζόταν σταθερά για την πειστική ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων και για μια δημιουργική πολιτική. Τα συλλυπητήριά μου στα παιδιά του.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα