Ηλιόπουλος: "Το ρυπαρό δίκτυο μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη"

Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τη γνωμοδότηση Ντογιάκου τονίζοντας ότι "λειτουργεί με τρόπο ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως" ενώ σημείωσε ότι "με τη στάση της η ΝΔ μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης".

Συνδρομή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη "ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως" σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων παρέχει ο κ. Ντογιάκος, ανέφερε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης (11/1), στο Kontra Channel.

Στον απόηχο της παρέμβασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε:

ADVERTISING

"Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που έχουμε μπροστά μας δύο καθαρά, αντίθετα παραδείγματα. Από τη μια ο κ. Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή λειτουργεί σεβόμενος το Σύνταγμα και ενεργεί ώστε να βγουν όλα στο φως. Ο κ. Ντογιάκος, από την άλλη, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως".

"Υπάρχει ένα ερώτημα επί της αρχής. Είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου να μάθουμε εάν και για ποιο λόγο ο αρχηγός του στρατεύματος, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ; Πρέπει να μάθουμε", τόνισε.

"Η ΝΔ μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης"

Ασκώντας κριτική στην παρέμβαση του κ. Ντογιάκου, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως "Πρώτα απ' όλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δίνει γνωμοδοτήσεις για υποθέσεις που έχει ήδη αναλάβει άλλος δικαστικός λειτουργός ή Ανεξάρτητη Αρχή".

"Επίσης, ο νόμος 3115 του 2003 ορίζει ακριβώς τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τρίτον, στον νέο νόμο για το απόρρητο των επικοινωνιών, που ψήφισε η κυβέρνηση, προβλέπεται το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών", εξήγησε. "Άρα, ο κ. Ράμμος έχει προχωρήσει ως οφείλει στην έρευνα και είναι ευχής έργο ότι στην ΑΔΑΕ βρίσκονται άνθρωποι που σέβονται το Σύνταγμα, τους νόμους και το κράτος δικαίου", υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως "πολύ σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις".

"Για να κριθεί αν μία παρακολούθηση είναι πραγματικά νόμιμη, χρειάζεται να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησης. Όταν τίθενται υπό παρακολούθηση πολιτικοί και δημοσιογράφοι και βαφτίζονται όλα "εθνική ασφάλεια", τότε η παρακολούθηση είναι, στην καλύτερη περίπτωση, απλά νομότυπη», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

"Μία κατάκτηση του λαού και του συνόλου του πολιτικού συστήματος στη μεταπολίτευση είναι ότι δεν υπάρχουν παρατάξεις "ύποπτες" για τα εθνικά τους φρονήματα. Αυτό που κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία αφήνει σκιές για τον κ. Ανδρουλάκη και άλλα πρόσωπα ότι τέθηκαν υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι κάτι που μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης", πρόσθεσε.

"Μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα χρειάζεται να αφήσει την ΑΔΑΕ να κάνει κανονικά τη δουλειά της, να μαζέψει το σύνολο των στοιχείων σχετικά με τις παρακολουθήσεις, χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε όλα τα στοιχεία να σταλούν στη Δικαιοσύνη. Κανένας σε αυτήν τη χώρα δεν μπορεί να διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να είναι πάνω από τον νόμο και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον κ. Μητσοτάκη', σχολίασε.

"Το ρυπαρό δίκτυο μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης φέρει αντικειμενικά την ευθύνη για την ΕΥΠ. Από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε, ήταν να φέρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ", συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζοντας την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου για "ρυπαρά δίκτυα" μέσα στην ΕΥΠ, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "μετά από όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εξηγηθεί ποιο ήταν αυτό το δίκτυο".

"Όταν μέχρι τώρα δεν έχει έρθει τίποτα στο φως, παραδέχονται ουσιαστικά ότι το ρυπαρό δίκτυο είναι ένα, το δίκτυο Μητσοτάκη", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ με "φιλοβασιλικό" άρωμα, τόνισε πως "ο πρώτος που ίσως θα αντιδρούσε σε αυτές τις τοποθετήσεις θα ήταν ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Γλύξμπουργκ με βαθιά πολιτειακή αυστηρότητα".

"Η βασιλεία "πέθανε" στη χώρα το 1974, με την απόφαση των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ήταν ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με την αποστασία, με όλη τη διαδικασία που οδήγησε στη Χούντα", υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

"Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά στην ελληνική κοινωνία η βασιλεία αντιμετωπίζεται με απαξίωση. Από εκεί και πέρα, απευθύνουμε συλλυπητήρια στους οικείους του. Και για εμάς κλείνει εδώ αυτή η συζήτηση", κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νάσος Ηλιόπουλος, Ισίδωρος Ντογιάκος, Υποκλοπές
SHARE:

24Media Network