Ινστιτούτο Τσίπρα: Ξεκινάει η 1η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διαβάζεται σε 2'
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ξεκινάει η 1η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ, στο Ωδείο Αθηνών. Το πρόγραμμα και οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Με τη «1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, ξεκινά σήμερα Δευτέρα (17/6) τη διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα.

Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου περισσότεροι από 50 ομιλητές και συντονιστές, διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Αμερική, την Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συζητούν τις επόμενες δύο μέρες μέσα από τις οκτώ θεματικές ενότητες της Διεθνούς Διάσκεψης, για τη σημασία της προώθησης ενεργητικών πολιτικών για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης.

Η Διεθνής Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προσέλευσης.

Στα 8 πάνελ συζήτησης θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης.

Μία θεματική θα αφορά την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Φιλοδοξία των δυο συνδιοργανωτών είναι η «Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα