Καϊλή: Κανένα κοινό με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Καϊλή: Κανένα κοινό με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή Ευρωκίνηση

Ότι θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές μόνο αν προηγηθούν των ευρωεκλογών, διεμήνυσε μέσω του News 24/7 στους 88,6 η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

“Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα πολιτική μάχη με τον Νίκο Παπανδρέου για την ευρωβουλή” προέβλεψε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

“Ο κόσμος θα αποφασίσει και θα κρίνει τις επιλογές της προέδρου.  Εγώ δεν θα τις κρίνω” σημείωσε. Εξέφρασε την επιθυμία της να διεκδικήσει μια νέα θητεία στην ευρωβουλή και επιβεβαίωσε ότι η Φώφη Γεννηματά της ζήτησε να πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές, σημειώνοντας ότι θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές μόνο αν προηγηθούν των ευρωεκλογών.

Σε σχέση με το κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες για το Μακεδονικό, η κα Καϊλή είπε ότι “όταν τους εξηγείς τα ζητήματα τότε τα πράγματα μπαίνουν στην κανονική τους διάσταση. Η αλήθεια είναι ότι με τους χειρισμούς Τσίπρα-Κοτζιά το κλίμα δεν είναι εύκολο κι ευχάριστο στις Βρυξέλλες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές “μπορεί να μπει στο τραπέζι μια λύση χωρίς τη λέξη Μακεδονία”, ενώ κατά την άποψή της “η Σλαβομακεδονία για παράδειγμα θα ήταν μια καλή επιλογή”. Η ευρωβουλευτής είπε, τέλος, ότι μπορεί να γίνει μια προγραμματική συμφωνία υπό προϋποθέσεις για συγκεκριμένα θέματα με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, και με συγκεκριμένα πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα