Καιρίδης: Σκόπιμη η διεύρυνση της εξεταστικής για τις υποκλοπές 

Καιρίδης: Σκόπιμη η διεύρυνση της εξεταστικής για τις υποκλοπές 
Eurokinissi

Η ΝΔ δεν καταθέτει δική της πρόταση για εξεταστική, ψηφίζει “παρών” στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιμένει στη διεύρυνση μέχρι το 2012.

Στη διεύρυνση της εξεταστικής για τις υποκλοπές, ώστε να αφορά γενικότερα στη δράση της ΕΥΠ μέχρι και το 2012, επιμένει η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν θα καταθέσει δική της πρόταση και θα ψηφίσει σήμερα “παρών” επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. 

Όπως δήλωσε άλλωστε ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, το κυβερνών κόμμα δεν αποδέχεται φυσικά το σκεπτικό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η οποία υπενθυμίζεται άλλωστε ότι βάζει στο στόχαστρο και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο κ. Καιρίδης δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ θεωρεί σκόπιμη τη διεύρυνση της εξεταστικής, “όχι για συμψηφισμούς αλλά για να εξάγουμε πληρέστερα συμπεράσματα για τις διαχρονικές αδυναμίες της ΕΥΠ“. 

Εξέφρασε μάλιστα τη χαρά του που ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης συμπεριέλαβε στην πρόταση του και τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ.

Ο κ. Καιρίδης επέμεινε στη νομιμότητα της επισύνδεσης Ανδρουλάκη, αλλά ταυτόχρονα έκανε λόγο για “βαρύ ατόπημα που δικαιολογημένα ερέθισε τα αντανακλαστικά των δημοκρατικών πολιτών” και “βάναυση παραβίαση της ιδιωτικότητας” του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Υποστήριξε επίσης ότι το Predator “ούτε αγοράστηκε ούτε νοικιάστηκε ούτε χρησιμοποιήθηκε από αρχές στην Ελλάδα”. 

Ο κ. Καιρίδης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ, δηλώνοντας “εμείς είμαστε οι θεμελιωτές και εγγυητές της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας”. 

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. “Κι αν κάποιοι από εμάς μπήκαν στον πειρασμό ανατιπαράθεσης με εκπρόσωπους του τύπου, γρήγορα το πήραν πίσω”, σημείωσε και σχολίασε: “Η αντιπολίτευση μιλά για τη λίστα Πέτσα, λες και σε μία αγορά εκατομμυρίων μία καμπάνια εξαγόρασε τον τύπο”. Υποστήριξε επίσης ότι: “Η Δημοκρατία μας πέρασε δοκιμασία τη δεκαετία της κρίσης, αλλά άντεξε και σήμερα αναβαθμίζεται σύμφωνα με του δείκτες του Εconomist και του Freedom house”. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα