Καλογήρου υπέρ “νόμου Παρασκευόπουλου”: Το κράτος δικαίου κινδυνεύει από μια ρητορεία επί επίπλαστων στοιχείων

Καλογήρου υπέρ “νόμου Παρασκευόπουλου”: Το κράτος δικαίου κινδυνεύει από μια ρητορεία επί επίπλαστων στοιχείων
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου Eurokinissi

Η κριτική της αντιπολίτευσης δημιουργεί «αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ό,τι εξέχει το κουρεύουμε για να μην ξεχωρίζει» σχολίασε για την κριτική στον Ν. Παρασκευόπουλο ο Δ. Παπαγγελόπουλος

«Το κράτος δικαίου κινδυνεύει από μια ρητορεία επί επίπλαστων στοιχείων που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απαντώντας στην συνεχιζόμενη κριτική της αντιπολίτευσης στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου». Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε και πάλι με θερμά λόγια για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και την κριτική που δέχεται κάνοντας λόγο για «το σύνδρομο του κηπουρού», δηλαδή «ό,τι εξέχει το κουρεύουμε για να μην ξεχωρίζει».

Ο Μ. Καλογήρου προειδοποίησε ότι η ρητορεία επί επίπλαστων στοιχείων για το έγκλημα δημιουργεί και μια «ρητορεία αυτοδικίας», όπως φάνηκε και σε πρόσφατα περιστατικά, και συνέστησε «νηφαλιότητα και σοβαρότητα». Ο Μ. Καλογήρου επισήμανε ότι το ζήτημα των υπεράριθμων κρατουμένων θα αντιμετωπιστεί οριστικά με τους νέους κώδικες που εφαρμοστούν με την έναρξη του νέου έτους, υπογράμμισε όμως ότι οι αποσυμφορητικές διατάξεις είναι απαραίτητες μέχρι τότε, καθώς ήδη υπάρχουν 1.200 επιπλέον κρατούμενοι, ενώ επανήλθε το φαινόμενο της κράτησης σε αστυνομικά τμήματα.

Ο Π. Πολάκης εξέφρασε την αγωνία του για την απονομή Δικαιοσύνης, έστω με ένα μπρουτάλ τρόπο

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για την Δικαιοσύνη που προκάλεσαν αντιδράσεις κι αναρωτήθηκε «μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την παρατήρησή του». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «εξέφρασε την αγωνία του, έστω με ένα μπρουτάλ τρόπο, για την απονομή της Δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων», ενώ θύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε «πογκρόμ» συλλήψεων επιχειρηματιών «καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους».

Σχετικά με την κριτική της Ν.Δ. ότι τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλουν την κυβέρνηση πολύ περισσότερο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι αυτό ίσως ισχύει, αλλά αυτός ο χρόνος αφιερώνεται από τα κανάλια «για να βρίζουμε την κυβέρνηση και να απαξιώσουμε το έργο της με σκοπό να χειραγωγήσουμε την κοινή γνώμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα