Καμμένος: Η μεγάλη οθωμανική αυτοκρατορία ηττήθηκε το 1821

Ο υπ. Άμυνας Πάνος Καμμένος
Ο υπ. Άμυνας Πάνος Καμμένος EUROKINISSI

Νέο μήνυμα προς Άγκυρα απ' τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρμενία

"Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά.Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο", τόνισε από το Ερεβάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία.

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή "να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα". "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα», σχολίασε περαιτέρω.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018» και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογο του Vigen Sargsyan.

ADVERTISING

Στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και " σφυρηλατήθηκαν σε περιόδους που τα έθνη μας υπέστησαν διωγμούς". "Η Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί". Οι δύο χώρες "αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.Την ασφάλεια και των δύο χωρών μας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και η αποτελεσματικότητά τους, η οποία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσω της διεθνούς συνεργασίας, όπως ακριβώς αυτή που έχουν αναπτύξει οι δύο φίλες χώρες μας" επισήμανε.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξέφρασε "την επιθυμία πολύ σύντομα να βρεθεί μία ειρηνική λύση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου». Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών είχαν "μια ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή" ΄όπως είπε ο κ. Καμμενος εξαίροντας παράλληλα το επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αρμενίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή

SHARE:

24Media Network