Καμμένος και Μουζάλας: Η ολοκλήρωση μιας αριστοτεχνικής κυβίστησης

Καμμένος και Μουζάλας: Η ολοκλήρωση μιας αριστοτεχνικής κυβίστησης
Debate on the Justice system in the plenary of the Greek parliament , in Athens, on March 29, 2016 / , , 29 , 2016 SOO

Το θέμα Μουζάλα έκλεισε οριστικά από τον κ. Καμμένο, αφού πρώτα αποκάλυψε ότι είχε παραιτηθεί και ξεπαραιτήθηκε (Vid)

Με το παρακάτω Tweet, στις 15 Μαρτίου, είχε ξεκινήσει μια μίνι πολιτική κρίση που κράτησε, όπως αποδεικνύεται δυο μέρες (το πολύ) και είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η γνωστή υπόθεση με το λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, είχε προκαλέσει την “έκρηξη” του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζητούσε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής.

Στη θέση του αυτή είχε επιμείνει και την επόμενη μέρα, διαψεύδοντας πάντως τις φήμες ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, ενώ ακολούθησε πολιτικό μασάζ με αποτέλεσμα το θέμα να “παγώσει”. Και σωστά. Κανείς δεν ψέγει τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, επειδή δεν έριξε την κυβέρνηση, καθώς σε αυτή τη συγκυρία το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές.

Ωστόσο, η πρόκληση πολιτικής κρίσης λίγο πριν από μια πολύ σημαντική Σύνοδο Κορυφής μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και ως χάιδεμα στο πολιτικό ακροατήριο δεν είναι δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας.

Το θέμα λοιπόν παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και μόλις χθες στη Βουλή έκλεισε οριστικά από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος βέβαια αποκάλυψε ότι είχε παραιτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα και φυσικά ξεπαραιτήθηκε, για να στηρίξει μέχρι τέλους (ή μέχρι το επόμενο “λεκτικό ατόπημα) τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο 05:10 του βίντεο η αναφορά Καμμένου στο θέμα Μουζάλα

Ο κ. Καμμένος κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τα όσα έλεγε το βράδυ της 15ης Μαρτίου, χαρακτήρισε “λεκτικό ατόπημα”, το μέχρι πρότινος κατά τον ίδιο “μεγάλο λάθος”, που όπως υποστήριζε τότε έπρεπε να οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Μουζάλα.

“Αν έχετε τη δύναμη κατεθέστε πρόταση μομφής κατά Μουζάλα”, είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αφού πρώτα ουσιαστικά έκλεισε το θέμα και ολοκλήρωσε άλλη μια εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση.

Το παιχνίδι με τη σταθερότητα της κυβέρνησης σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο είναι επικίνδυνο, ακόμα και αν λίγοι πίστεψαν ότι ο κ. Καμμένος θα άφηνε την καρέκλα για μια φράση. Αλλά αυτό είναι κάτι που κυρίως πρέπει να προβληματίσει, όσους δείχνουν εμπιστοσύνη σε πολιτικούς και πολιτικούς σχηματισμούς με τόσο μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τις τοποθετήσεις, τις θέσεις και τους λεκτικούς τσαμπουκάδες, που βλάπτουν σοβαρά τη χώρα.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα