Καμμένος: Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία

Καμμένος: Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Τα συλλυπητήρια και την οδύνη τους εξέφρασαν μετά την μεταξύ τους συνάντηση ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Σχετική δήλωση ο Πάνος Καμμένος έκανε και μετά την κατ’ιδίαν συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου επισμηναγού. “Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο επισμηναγός Βασιλείου, “έφυγε” την ώρα τού καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκφράζουμε από κοινού τη βαθιά μας οδύνη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, στα δυό του παιδιά, και στην οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας” δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Νέας Ελληνικής Ορμής, (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα.

“Εκ μέρους του ΝΕΟ και των Ελλήνων, οι οποίοι σήμερα αισθάνονται συντετριμμένοι για την απώλεια ενός άξιου και ικανού στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, την οδύνη και τη θλίψη μας για έναν άνθρωπο, ο οποίος έδωσε τη ζωή του για να υπηρετήσει την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα. Κατά την έννοια αυτή είναι και ένας ισχυρός συμβολισμός, παρότι συνοδεύεται από την απώλεια της ζωής τους, ότι εμείς, ο πολιτικός κόσμος, οφείλουμε πέρα και πάνω από τα κόμματά μας, να υπερβούμε τον εαυτό μας και να λειτουργήσουμε εφεξής για το εθνικό συμφέρον και μόνο” ανέφερε η κ. Παπακώστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα