Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία
O Πάνος Καμμένος Eurokinissi

«Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821» είπε ο υπουργός Άμυνας μετά τη στρατιωτική παρέλαση και τόνισε ότι δεν αρκούν οι δηλώσεις στήριξης σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς υπό κράτηση στην Τουρκία

Νέο μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν περί μεγάλης Τουρκίας, έστειλε ο Πάνος Καμμένος μετά τη στρατιωτική παρέλαση, και παράλληλα ζήτησε έμπρακτη στήριξη απ’ τους συμμάχους στο ζήτημα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στην Τουρκία απ’ τις αρχές του μήνα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην Εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός. Κάνουμε τα πάντα για την Ειρήνη. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την Εθνική κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μια πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αμέσως μετά την παρέλαση στο Σύνταγμα και συνέχισε: «Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πως μια ψυχή, ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε».

Αναφερόμενος εξάλλου στους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων με αφορμή τη σημερινή επέτειο, αφού εξήρε την προσφορά τους, υπογράμμισε ότι: «Οι ένοπλες δυνάμεις όταν έχουν την αγάπη του Ελληνικού λαού είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών έστειλε μηνύματα τόσο προς Τουρκία όσο και προς τους εταίρους μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. «Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων, αξιωματικού και υπαξιωματικού, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δίκαιου, κάθε αρχής δημοκρατίας. Δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

«Θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους. Και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα