Καψής: Ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα απασχολεί 2000 εργαζόμενους

't????????? ???U??????? U???? ??4 h???2011 (EUROKINISSI/E?I???Q?U)
't????????? ???U??????? U???? ??4 h???2011 (EUROKINISSI/E?I???Q?U) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός για τη δημόσια τηλεόραση δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας

Συνεχίζει τις συναντήσεις με τους εργαζομένους της ΕΡΤ ο υφυπουργός για τη δημόσια τηλεόραση Παντελής Καψής.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1, ο κ. Καψής εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα έχει 2.000 εργαζόμενους έναντι των 2.600 που είχε,  και  διεμήνυσε πως δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις, καθώς και πως «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης» προειδοποιώντας ότι «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας.

Ο αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση υφυπουργός τόνισε πως ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι τέτοια η θεσμική θωράκισή της που δεν θα μπορεί να παρέμβει ούτε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καψής: Αποζημίωση χωρίς πλαφόν στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Συνάντηση Καψή - εκπροσώπων εργαζομένων ΕΡΤ

SHARE:

24Media Network