Καψής: Συμφωνία και... βλέπουμε

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο, 13ο και 14ο μισθό

Τυχόν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, δεν θα δεσμεύσει την κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής καψής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα περιθώρια διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων είναι τεράστια, ωστόσο ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα δεχθεί ότι αποφασίσουν οι κοινωνικοί εταίροι -ειδικότερα αν συμφωνήσουν να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός- είπε "θα το δούμε".

"Η κυβέρνηση δεν έχει θέση αυτή τη στιγμή, θέλει να αφήσει τους εταίρους να διαπραγματευθούν και θα τοποθετηθεί μετά την συμφωνία τους", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς και για το ενδεχόμενο ρύθμισης εργασιακών ζητημάτων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε ότι "μόνο οι εφημερίδες μιλούν για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου".

Όπως διευκρίνισε το θέμα του κατώτατου μισθού, αλλά και του 13ου και 14ου έχει θέσει με επιστολή της η τρόικα, κλιμάκιο της οποίας καταφθάνει την Τρίτη στην Αθήνα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει αίτημα για απολύσεις στο δημόσιο κι αν αυτό συζητά ο πρωθυπουργός με τον κ. Ρέππα, δοθείσης της θέσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εφεδρεία, είπε ότι δεν έχει υπόψη του τέτοιο αίτημα.

Αναφορικά με τις "εντολές" διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ, ο κ. Καψής είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για να μην κόβεται το ρεύμα σε σπίτια με ανάγκες και πρόσθεσε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία στην εφαρμογή του νόμου.

"Σε καλό δρόμο το PSI"

Ο κ. Καψής είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης είναι σε "καλό δρόμο", ενώ επισήμανε και την έμπρακτη υποστήριξη στην Ελλάδα, όπως αυτή εκφράστηκε χθες από τον Γερμανό ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλλε.

Κληθείς να αποσαφηνίσει τι εννοούσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, όταν είπε στον Γερμανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα θέλει περισσότερο χρόνο και μέσα, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "όσο περισσότερο χρόνο έχουμε στην διάθεση μας, τόσο το καλύτερο".

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν, η αποστροφή του πρωθυπουργού στην συνέντευξή του στο CNBC ότι "ο μοναδικός δρόμος για την Ελλάδα είναι το ευρώ", σημαίνει, ενδεχομένως, πως ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει μηνύματα περί του αντιθέτου, είπε πως "δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο".

Προσπάθεια σε δύσκολο περιβάλλον

Σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση εννέα οικονομιών της Ευρώπης , την Παρασκευή, από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το κλίμα δυσκολεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας να σταθεροποιήσει την οικονομία της, ενώ, απαντώντας σε συναφή ερώτηση, απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση της προαναφερθείσης εξέλιξης με τη διακοπή -και επανάληψή τους την Τετάρτη- των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "δεν έχει υπόψη του" αν η Ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου σχεδίου διάσωσης πέραν των 130 δισ. ευρώ, ενώ λέγοντας ότι "δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για το PSI, ισχύει ότι είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο CNBC", απάντησε στην ερώτηση για την επίσκεψη ελλήνων τεχνοκρατών στην Ουάσιγκτον αυτές τις μέρες.

  

SHARE:

24Media Network