Καραγκούνης: 'Ανισότητες υπάρχουν και δουλειά μας είναι να αρθούν'

Καραγκούνης: 'Ανισότητες υπάρχουν και δουλειά μας είναι να αρθούν'

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου καθώς και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στο Ραδιόφωνο 24/7

«Ανισότητες υπάρχουν και η δουλειά των πολιτικών είναι να τις άρουν» τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ.

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου, επισήμανε ότι η αστυνομία συλλαμβάνει κακοποιούς -όπως ληστές- οι οποίοι, σε ποσοστό 70-80% βγαίνουν νωρίτερα και επιστρέφουν στην παρανομία. Σημείωσε ότι η ΝΔ έφερε νόμο που εκλογίκευσε τις ποινές για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά ο νόμος Παρασκευόπουλου δίνει προνόμια σε σκληρούς ποινικούς.

Ο κ. Καραγκούνης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης κάποιων αδικημάτων και της κοινωνικής εργασίας αντί φυλάκισης.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν επιπλέον πόροι σε δήμους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παραβατικότητας, αναγνωρίζοντας ότι τα τελευταία 30 χρόνια 300 δισ. ευρώ δεν πήγαν εκεί που έπρεπε γιατί ορισμένοι δήμαρχοι προτιμούσαν τις εκδηλώσεις.

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι οι ιδιοκτήτες ομάδων και μέσων ενημέρωσης δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην πολιτική, επισημαίνοντας την ανάγκης μιας συμφωνίας για το θέμα.

Σημείωσε ότι μια οικονομία για να μπορεί να δώσει παροχές πρέπει να έχει χρήματα, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί εξασφαλίσει περισσότερο πλούτο.

Για τον χαρακτηρισμό «νεοφιλελεύθερη παρουσία» του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε ότι νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο

Ο Μητσοτάκης που κοιτάζει και αριστερά και δεξιά

Ο Μητσοτάκης και ο ΠΑΟΚ

SHARE: