Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στην "αριστερά του χαβιαριού" 

Κώστας Καραμανλής
Κώστας Καραμανλής EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ διαχώρισε το ΣΥΡΙΖΑ από τους γνήσιους αριστερούς και δημοκράτες, θέλοντας να αμφισβητήσει το κυβερνών κόμμα εξ αριστερών και να χτυπήσει το “αριστερό προφίλ” Τσίπρα

Επίθεση εξ αριστερών εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

“Εσείς στον  ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεστε πλέον στη λεγόμενη αριστερά του χαβιαριού. Κι αυτό φαίνεται από την επιλογή σας να συμπεριλάβετε στο Ευρωψηφοδέλτιό σας πρόσωπα, που μόνο για διαφανή πορεία δεν φημίζονται, και που μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες, στις εποχές των εθνικών προμηθευτών” υποστήριξε ο κ.Καραμανλής.

“Είστε λοιπόν η διάψευση της αριστεράς, αφού είστε μόνο κατ’ επίφαση αριστεροί και προοδευτικοί. Αυτό αποδεικνύεται και με τη πολιτική σας και με το ύφος σας και με την αισθητική σας. Εφαρμόζετε δήθεν προοδευτικές πολιτικές, πολιτικές και πρακτικές που υποτίθεται ότι η αριστερά αντιμάχεται” πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ.Καραμανλής μάλιστα διαχώρισε το ΣΥΡΙΖΑ από τους γνήσιους αριστερούς και δημοκράτες, επιλέγοντας σε αντίθεση με άλλα στελέχη της ΝΔ όχι αντικομμουνιστικό λόγο αλλά την αμφισβήτηση του κυβερνώντος κόμματος στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων.

“Είστε η αριστερά που υπονομεύει την αριστερά και προσβάλετε με την πολιτική σας, όλους τους συμπολίτες μας, που ως γνήσιοι αριστεροί, ως γνήσιοι δημοκράτες, όπως ο Κύρκος, ο Ηλιού, ο Παπαδημούλης, άνθρωποι που υπήρξαν ιδεολογικοί μας αντίπαλοι, αλλά άνθρωποι που υπήρξαν αξιοπρεπείς κι έδωσαν αγώνες και για τη δημοκρατία και για το χώρο της αριστεράς” είπε.

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ έκανε λόγο για χυδαία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ένα συνάδελφό του γιατρό, εκτιμώντας ότι προκάλεσε τους πάντες, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων. “Δυστυχώς, αντί ο πρωθυπουργός της χώρας να καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά, όπως θα περίμενε κάθε νοήμων άνθρωπος, σπεύδει να καλύψει τον υπουργό του, σπεύδει να δικαιολογήσει μια πράξη, που αποτελεί - αν θέλετε - μια προσβολή για τη δημοκρατική τάξη. Αντί να απολογείστε γι’αυτήν τη συμπεριφορά που προσβάλλει τους πάντες και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν βαριά αναπηρία, προσπαθείτε να βγείτε κι από πάνω” πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει σε τρεις πολύ συγκεκριμένες διακρίσεις, για να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, οι οποίες όμως εκτίμησε ότι έχουν ακυρωθεί στην πράξη.

Πρώτον, η διάκριση μνημόνια-αντιμνημόνια. “Μετά τους πειραματισμούς τους 1ου εξαμήνου του 2015 με την περήφανη διαπραγμάτευση προσαρμοστήκατε στην πραγματικότητα, ξεχάσατε τον βολονταρισμό της Αριστεράς, για να παραμείνετε στην εξουσία. Κάνατε διεθνώς γνωστή τη λέξη «κωλοτούμπα» και φτάσαμε στο ιλαροτραγικό σημείο να παραδίδει ο κ. Τσίπρας μαθήματα στους Βρετανούς, για τα πλεονεκτήματα της συμμέτοχης στην ΕΕ” σχολίασε.

Δεύτερον, η διάκριση «παλαιό με νέο». “Στα έδρανα του υπουργικού σας συμβουλίου και της κυβερνητικής πτέρυγας βρίσκουμε στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο παλαιό πολιτικό σύστημα και η συναλλαγή μαζί τους αγγίζει τα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού” επισήμανε.

Τρίτον, η διάκριση «ηθικού με διεφθαρμένου». “Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης καταρρέει πανηγυρικά, αφού πλέον δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν, πως στον δικό σας πολιτικό χώρο δεν υπάρχουν τεράστια ζητήματα ηθικής τάξης” υποστήριξε ο κ.Καραμανλής.

Αναφέρθηκε όμως και στον τομέα των Υποδομών κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έφερε το 2016 το νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο έχει τροποποιήσει 360 φορές, εκ των οποίων τις 80 τροποποιήσεις τις έφερε την προηγούμενη βδομάδα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις απευθείας αναθέσεις.

SHARE:

24Media Network