Καράογλου: Λύση χωρίς τη λέξη “Μακεδονία”

Καράογλου: Λύση χωρίς τη λέξη “Μακεδονία”
sooc

“Υπάρχει μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι καλό” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

“Υπάρχει μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι καλό” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πρόσθεσε ότι φαίνεται πως υπάρχει η πρόθεση να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, όμως υπάρχουν υποσχέσεις για κάποια πράγματα, όπως για το όνομα του αεροδρομίου, για αλλαγές στα βιβλία και για τη λήξη του αλυτρωτισμού, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το “σκοπιανό” είναι συνολικά ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Δεν είναι Μακεδόνες με την ιστορική έννοια και πρέπει να κλείσει το θέμα αυτό”, πρόσθεσε, ενώ θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία απλώς και μόνο επειδή είναι γεωγραφικός ο προσδιορισμός.

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκαθαρίσει τη θέση της όταν έρθει η ώρα, αλλά προέχει να δει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον άλλο κυβερνητικό έτερο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις εντός της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα που επιθυμούν έχουν πρόβλημα, μιας και η Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος τους και είναι και η χώρα που θα κρίνει την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. “Δεν θα πρέπει να ξεπουλήσουμε την ιστορία μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, εκτιμά ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών καθώς στις 20 Αυγούστου του 2018, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το τρίτο μνημόνιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει “καθαρή εντολή” προκειμένου να “χάσει με αξιοπρέπεια” στις εκλογές. Σημείωσε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεξαχθούν εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να μπλοκάρουν την εκλογή του, όπως είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2014, ενώ έκανε λόγο για μη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια μιας και θα υπάρχει άτυπο μνημόνιο, με βάση όσα έχουν ψηφιστεί, από 1η Ιανουρίου του 2019.

Φωτογραφία:Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα