Ταγιάνι: Να μη δοθεί το βραβείο Νόμπελ στον Τσίπρα, αλλά στον Κολ

Ταγιάνι: Να μη δοθεί το βραβείο Νόμπελ στον Τσίπρα, αλλά στον Κολ
Ο Αντόνιο Ταγιάνι Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι δεν υπέγραψε να δοθεί το βραβείο Νόμπελ σε έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό

Τη διαφωνία του με την πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Σε πάνελ που συμμετέχει με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ και συντονιστή τον δημοσιογράφο Σάιμον Νίξον, ο κ.Ταγιάνι σχολίασε το αίτημα που κατατέθηκε από Τυνήσια πρώην κάτοχο του βραβείου Νομπέλ, λέγοντας ότι δεν συνυπέγραψε την πρόταση, ούτε εξέφρασε τη δημόσια στήριξή του σε αυτή διότι θέλησε να αποδείξει ότι ένας Πρόεδρος που προέρχεται από το ΕΛΚ, όπως ο ίδιος, είναι τελείως διαφορετικός από έναν σοσιαλιστή Πρόεδρο, όπως ήταν ο προκάτοχός του Μάρτιν Σουλτς.

“Δεν υπέγραψα να δώσουμε το Νομπέλ σε κάποιον που είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός, γιατί πιστεύω ότι το βραβείο θα πρέπει να δοθεί σε κάποιον άλλο. Νομίζω ότι θα μπορούσε να δοθεί στη μνήμη του Χέλμουτ Κολ και όχι σε κάποιον που εμπλέκεται τώρα στην πολιτική», τόνισε ο κ. Ταγιάνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα