Καρφιά Μητσοτάκη για κόμμα Τσιτουρίδη: Πολιτικές παράγκες με χορηγία ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ 

Καρφιά Μητσοτάκη για κόμμα Τσιτουρίδη: Πολιτικές παράγκες με χορηγία ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Καθαρή, ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές, ώστε ο πρωθυπουργός να συρθεί σε εθνικές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη γαλάζια ΚΟ. Σχολίασε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 είχε στο ευρωψηφοδέλτιο το Γλέζο, σήμερα τον Κόκκαλη και πως ο Τσίπρας είναι ο αριστερός Ορμπάν του νότου.

“Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει” εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, την τελευταία πριν τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές του Μαϊου.

Επανέλαβε ότι οι εκλογές της 26ης Μαϊου δε θα είναι μόνο για ευρωβουλή, δήμους και περιφέρειες , αλλά “θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που η κοινωνία θα μιλήσει και θα μετατρέψει τις εκλογές σε ένα βροντερό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος”.

Κατηγόρησε άλλωστε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ το 2014 είχε στα ψηφοδέλτια του το Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει τον Πέτρο Κόκκαλη, τον οποίο χαρακτήρισε εκφραστή της διαπλοκής. Άφησε δε σαφείς αιχμές για το νέο κόμμα του Σάββα Τσιτουρίδη, χωρίς να το κατονομάσει, κάνοντας λόγο για πολιτικές παράγκες με χορηγία ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε βέβαιος ότι “οι πολίτες θα απαντήσουν στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, τους αβάσταχτους φόρους, τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής, το διχασμό, την προσβλητική συμφωνία των Πρεσπών” και τους κάλεσε να στείλουν εκείνη την Κυριακή ένα μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ, “ως εδώ” και ένα προς τη ΝΔ, “προχωρήστε μπροστά”.

Όρισε δε τρεις σαφείς στόχους:

*Καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές

*Καμία περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ και όσο περισσότερες σε ΝΔ

*Και στους 3 μεγάλους δήμους να εκλεγούν στελέχη που υποστηρίζονται από την παράταξη της ΝΔ.

Και εκτίμησε ότι “ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να συρθεί σε εθνικές εκλογές αν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει μέχρι τότε”.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον κ.Τσίπρα “αριστερό Ορμπάν του νότου” υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αυταρχικός στο εσωτερικό με παρεμβάσεις σε θεσμούς και δικαιοσύνη, πάνω από όλα όμως αμετανόητος λαϊκιστής.

Τόνισε όμως ότι στη δημοκρατία υπάρχουν κάλπες για να ανοίγουν δρόμους και δήλωσε βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητκών θα δείξει το δρόμο της εξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτήθηκε εξάλλου με ποια νομιμοποίηση θα συνεχίσει μία κυβέρνηση κουρελού που βασίζεται σε μισθωμένους βουλευτές και ευκαιριακές πλειοψηφίες.

“Το βράδυ της 26ης Μαϊου είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα συντελείται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης προειδοποίησε εκ νέου ότι στις 26 Μαϊου δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή και χαλαρή ψήφο και υποστήριξε απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ. 

Απευθυνόμενος ειδικά στους νέους τους κάλεσε να συμμετάσχουν, επικαλούμενος το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο ευρωψηφοδέλτιο το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή”

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ο κ.Τσίπρας θα κατηγορεί τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά ότι είναι ακροδεξιοί και απάντησε: “Και θα το πει ποιος; Αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ.Καμμενο και που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη ΧΑ. Μιλά για ακραίους αυτός που τέσσερα χρόνια δε μπορεί να διασφαλίσει ότι θα ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ”

Προέβλεψε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας θα πει πως αυτός είναι με τους αδύναμους και η ΝΔ με το κεφάλαιο και τις ελιτ. “Αυτός που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις θα το πει σε εμάς; Που μιλάμε για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θέλουμε να συνδέσουμε τον κατωτατο με την ανάπτυξη της χώρας;” απάντησε και πρόσθεσε: “Εγώ είμαι με τις ελίτ και τη διαπλοκή και προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν το Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη”.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν πως η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων και σημείωσε ότι “το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ευρωψηφοδέλτιο το Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει στα ψηφοδέλτια του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που ειναι η διαπλοκή”.

Σχολίασε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας τελευταία εμφανίζεται ως Ευρωπαίος πολιτικός και πρόσθεσε: “Βγάζει γλώσσα και μιλά σε εμάς για Ευρώπη ο φίλος του Μαδούρο κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη πριν από 40 χρόνια και πριν από τέσσερα χρόνια την κράτησε στην Ευρώπη”.

Απάντησε και στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι φίλος το υποψήφιου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, σημειώνοντας πως ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από το ΕΛΚ και διερωτώμενος “Ποιος θα είναι σε καλύτερη θέση την επόμενη μέρα να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για τους αγρότες μας και τη φύλαξη των συνόρων μας, ο Τσίπρας ή εγώ;”

Καρφιά για κόμμα Τσιτουρίδη

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για το νέο κόμμα του Σάββα Τσιτουρίδη. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται “με πρακτικές παρακράτους και στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής”, σχολίασε ότι “κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη που δε θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ θυμηθήκαμε αίφνης ότι υπάρχουν με χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ κα της κρατικής ΕΡΤ” και τους κατηγόρησε ότι: “Ανέλαβαν να εκτελέσουν αποστολή μόνο κατά της ΝΔ”.

Δήλωσε μάλιστα με νόημα: “Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα κάποιοι φανταζόταν τη ΝΔ ως φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση, που θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και που και που θα έβαζε λίγο πλάτη στην κυβέρνηση. Ε, λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Ματαιοποούν όσοι τα σχεδιάζουν αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου”.

Σκοπιανό- ελληνοτουρκικά

Κατήγγειλε ως εθνική πληγή τη συμφωνία των Πρεσπών και υποστήριξε ότι ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες αρνητικές συνέπειες πότε με τα μακεδονικά προϊόντα και πότε με το σλαβικό ιδίωμα που αναγνωρίστηκε ως μακεδονική γλώσσα. Προανήγγειλε ότι αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει σύσκεψη με φορείς για το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων και επανέλαβε ότι διατηρεί το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της γείτονος στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει να μην είμαστε μονοφαγάδες και αδιανόητο να τους αναγνωρίζει με μεγάλη ευκολία ενεργειακά δικαιώματα, ενώ άλλος να εξαιρεί το Καστελόριζο από το Αιγαίο. “Πρόκειται για επιπόλαιες ενέργειες, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας”, δήλωσε και έκανε λόγο για: “Λάθος δηλώσεις με λάθος τρόπο τη λάθος στιγμή από ανεύθυνα στόματα που εκπέμπουν λάθος μηνύματα”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει καμία συναίσθηση ούτε για αυτά που λέει, ούτε και σε ποιους απευθύνεται

“Ο πρόεδρος του κόμματος των κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Σαμαρά, που δεν διστάζει να υιοθετεί ακροδεξιά και συνωμοσιολογικά σενάρια και να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με την ακροδεξιά.

Ο ομοϊδεάτης του Όρμπαν, που δεν δίστασε, μέσα στη Βουλή να εκφράσει τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό του, επειδή «παίρνει 49%», κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ως Όρμπαν του Νότου…

Ο πρόεδρος του κόμματος που είναι συνυπεύθυνο για τη φτωχοποίηση των ελλήνων πολιτών, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, μίλησε για «ρημαγμένη Ελλάδα»” σημειώνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: “Ο ίδιος άνθρωπος που λειτουργεί ως φερέφωνο συγκεκριμένου επιχειρηματία, του οποίου και αναπαράγει αυτούσια τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, θα πολεμήσει τη διαπλοκή… Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αφιερώσει και ένα τραγούδι στους νέους που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, λες και οι νέοι δεν θυμούνται τη φράση του, ότι «μόνο σε δικτατορίες ψηφίζουν στα 17»… Τελικά, ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει καμία συναίσθηση ούτε για αυτά που λέει, ούτε και σε ποιους απευθύνεται. Θα το καταλάβει, όμως, σύντομα όταν έρθει η ώρα της κάλπης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα