"Καρφώνει" τον Παπακωνσταντίνου ο Πλασκοβίτης: Έπρεπε να είχε πρωτοκολληθεί το CD

ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Προσπάθειες πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ να παραδοθεί από τη Γαλλία η επίμαχη λίστα Λαγκάρντ. "Δεν είχα καμία οπτική επαφή με την λίστα", ισχυρίστηκε ο ίδιος. Νέο κάρφωμα κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέβαλε ο ίδιος προσπάθειες για να παραδοθεί από τις γαλλικές αρχές η λίστα Λαγκάρντ, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολύωρη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες που έκανε για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν τηλεφωνικές.

Το βράδυ της Τετάρτης ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε ανατρέξει στα αρχεία του, για αυτό και δεν θυμήθηκε να αναφέρει το γαλλικό έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι ζητούσε τη γαλλική συνδρομή για φορολογική αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, επικαλούμενος και τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος - Γαλλίας για αποφυγή διπλής φορολόγησης.

Ακόμα, ο κ. Πλασκοβίτης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το cd που παρέλαβε και ότι το ηλεκτρονικό υλικό χειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι τόσο η παραλαβή του επίμαχου cd, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου που είχαν την δική του υπογραφή έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί, καθώς ήταν μια τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι κακώς δεν έγινε.

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής - η οποία θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία - για την δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα που του παρέχεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λίστα Λαγκάρντ: Το έγγραφο που "καίει" τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Μαραθώνια κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του Γ. Παπακωνσταντίνου

SHARE:

24Media Network