Κασσελάκης: Να ξεπεράσουμε το 17% στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 6'
Κασσελάκης: Να ξεπεράσουμε το 17% στις ευρωεκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη συνέχισε τη σκληρή κριτική για τα Τέμπη, έβαλε ψηλά τον πήχυ των ευρωεκλογών και δεσμεύτηκε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στη σκληρή γραμμή για το δυστύχημα των Τεμπών και έβαλε τον πήχυ των ευρωεκλογών στο να ξεπεραστεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο.

Η συζήτηση άρχισε με την υπόθεση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους: “Υπάρχει μία πρωτοβουλία που την έχουμε στηρίξει, την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα, όπως και το ζήτημα ασφάλειας.Υπάρχει και οικονομική ανασφάλεια λόγω της οικονομικής ανέχειας” τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα Τέμπη ο κ. Κασσελάκης ήταν απόλυτος: “Ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών είναι πολύπλοκος. Για τη συγκρότηση της προανακριτικής θα προχωρήσουμε, έχουμε τους βουλευτές. Η ΝΔ έχει όμως ήδη πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή.

Εχουμε ήδη υπεραρκετά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν τρεις κατηγορίες. Εχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις τις οποίες έχουμε δικαιολογήσει απολύτως. Χρειάζεται όμως απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Να δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης να μην τον αμνηστεύσει.

Ο κ Μαρινάκης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε πει να δούμε το κατηγορητήριο. Ε, το είδαν. Ποια είναι η άποψή τους; Πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο λένε ψέματα; Να πάει, λοιπόν, στη δικαιοσύνη, ο κ. Καραμανλής. Δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε αλλαγή του νόμου και δεσμεύομαι ότι θα τον αλλάξω ότι έρθουμε στην Κυβέρνηση.Η καπήλευση της τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον υπουργό. Είναι ντροπή για την παράταξη που ευαγγελίζεται την ασφάλεια”.

Τόνισε ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη αλλά η εμπιστοσύνη κερδίζεται κάθε μέρα: “Τη δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι. Αλλά η εμπιστοσύνη κατακτιέται κάθε μέρα. Πέντε μήνες από την επίσκεψή του από την Αρχή Δεδομένων για τους 93 του Predator αλλά ακόμη κανένα νεότερο. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Ολοι κρίνονται. Κάθε μέρα”.

Επέμεινε και στο ζήτημα της επιτροπείας στις προσεχείς εκλογές: “Παρατηρητές υπάρχουν έτσι και αλλιώς. Λέω κάτι αυτονόητο. Αλλά για πρώτη φορά απόρρητα στοιχεία υπεξαιρέθηκαν. Δόθηκαν από στελέχη της ΝΔ σε υποψήφιους της ΝΔ. Αυτό είναι ζήτημα για το αδιάβλητο. Να απαντήσει ο κ.Μητσοτάκης.

Εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εσωτερικού; Ξεχνάτε ότι έχουμε επιστολική ψήφο; Τη λέξη νοθεία δεν την έχω πει. Ο κ. Μητσοτάκης την είπε τον Φεβρουάριο του 2019. Δεν έχουμε, επαναλαμβάνω, διαβεβαιώσεις για μη διαρροή στοιχείων εσωτερικού.

Είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παρέμβεις στην επιστολική ψήφο, όχι μόνο με τον επηρεασμό. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση έχουμε υπεξαίρεση στοιχείων εκλογέων. Το αποτέλεσμα του 23 δεν το αμφισβητούμε. Δεν έχω σκοπό όμως να αρνηθώ το αποτέλεσμα των εκλογών”.

Ηταν σαφής ως προς το στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες ευρωεκλογές: “Πήχυς μας είναι η απόλυτη ανατροπή. Ενα ξεκάθαρο μήνυμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι έχουμε αναταχθεί. Να είμαστε πάνω από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Αν είμαστε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι ανατροπή. Δεν με φοβίζει να τεθεί θέμα ηγεσίας μου. Εφαρμόζουμε καινοτόμες διαδικασίες. Οι δικές μου ιδέες προέρχονται από τη φιλοσοφία του κόμματός μας.

Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί παιδιά Πρωθυπουργών. Εχω ένσημα από την αγορά. Ο Υπουργός Οικονομίας δεν έχει επιχειρήσει ποτέ στη ζωή του. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Το πρώτο κριτήριο είναι ενσυναίσθηση. Επηρεάζουμε τις ζωές του κόσμου. Το δεύτερο είναι η ηθική, η αντίσταση στους πειρασμούς. Και το τρίτο είναι επάρκεια”.

Μίλησε για το πόθεν έσχες του: “Το Πόθεν της οικογένειας Μητσοτάκη δεν το ξέρουμε. Το χρέος της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται εκθετικά. Πως πληρώνει τα social media αυτό το κόμμα; Πως πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ; Θα καταθέσω δήλωση πόθεν έσχες πριν από τις ευρωεκλογές. Ετσι και αλλιώς είναι δημόσια αποτελέσματα. Αυτά τα τροφοδοτεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα Τέμπη με το θέμα της συζύγου του. Τον παρακαλώ να επιτρέψει στις οικογένειας των θυμάτων των Τεμπών να βρουν επίσης δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών”.

Ανέλυσε, επίσης την οικονομική του φιλοσοφία: “Δεν πιστεύω στην τυφλή δημοσιονομική πειθαρχία. Θα έπρεπε οι στόχοι να ήταν πιο χαλαροί. Προτελευταίοι είμαστε σε αγοραστική δύναμη, τελευταίοι στις ιδιωτικές επενδύσεις ως μέρος του ΑΕΠ. Πρέπει να συνδυάζετε με την απόδοση των δαπανών του δημοσίου. Το κράτος δεν επενδύει στα νοσοκομεία. Ηδη υπάρχει ένα κομμάτι ιδιωτικής υγείας. Αλλά θέλουμε ένα μεγάλο δημόσιο σύστημα. Γενικά όμως δεν έχω αγκυλώσεις. Θέλουμε ανοιχτές αγορές με δικαιώματα και κράτος δικαίου”.

Για την άμυνα και την εξωτερική πολιτική τοποθερτήθηκε ως εξής: “Εχω πει από την αρχή η άμυνα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οσο υπάρχει το Κυπριακό χωρίς λύση προφανώς θα είμαστε σε όλα. Ο Ελληνας πολίτης θα έχει ασφάλεια από μας. Λέμε ναι στη Χάγη για την ΑΟΖ. Το Κυπριακό όμως πρέπει να είναι στο επίκεντρο.

Ο φράχτης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διεγείρει ένστικτα. Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και να υπάρχει αλληλεγγύη.Δεδομένος σύμμαχος δεν είμαστε σε τίποτα. Ανήκουμε στη Δύση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάσεις αλλά να έχουμε ανταλλάγματα”.

Μίλησε, τέλος, και για τον Αλέξη Τσίπρα: “Χώρος για τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει. Οι παρεμβάσεις του έχουν μεγάλη σημασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Εγώ είμαι αυθεντικός. Αμφιβάλλουν για τα κίνητρά μου. Την παραίτηση Τσίπρα και τη βαριά ήττα δεν την επέλεξα εγώ”.

Μαρινάκης: “Μας εκπλήσσει η αλαζονεία του και όχι η έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων”

Σχόλιο για την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Για τη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά. Μάλλον σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα, παρότι μιλούσε για πάνω από 40 λεπτά.

Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας εκπλήσσει, όσο η αλαζονεία με την οποία εμφανίζεται. Αυτό που σίγουρα επιβεβαιώσαμε και σήμερα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα