Ο Κασσελάκης είδε στη διάλυση την “πρώτη μέρα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

“Κυβίστηση” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το αν μπορούν να γίνονται διαγραφές με δημοψηφίσματα. Είδε στην αποχώρηση της “Ομπρέλας”, την “πρώτη μέρα ενότητας” του κόμματος. Ζητά από Τσακαλώτο και Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους.

Τις ικανότητές του στην… πώληση προϊόντων δοκίμασε με την ομιλία – κλείσιμο στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης. Επιχειρώντας να «πουλήσει» την απαρχή της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδότησε η αποχώρηση της Ομπρέλας ως «ενίσχυση» του κόμματος. Αυτά ενώ η μόνη «διεύρυνση» που πραγματοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι του «εσωκομματικού» μετώπου εναντίον των αυταρχικών επιλογών της προεδρίας του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην πορεία που έχει ήδη χαράξει (παρά την συνεχή δημοσκοπική πτώση των ποσοστών του) ενώ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του κόμματος που συμφωνούν με τις θέσεις της Ομπρέλας λέγοντας πως «έχετε χώρο εδώ μέσα». Προσθέτοντας επίσης ότι «δεν μπορούμε να προσβάλλουμε όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους με αλαζονεία εδώ μέσα».

Επίσης απαίτησε τα στελέχη της Ομπρέλας που είναι βουλευτές να παραδώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την βουλευτική τους έδρα. Με ρητορική μάλιστα ανάλογη της …Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν πρόσφατα αντιμετώπισε ζήτημα αποχώρησης βουλευτών από το κόμμα της.

Κυβίστηση για το δημοψήφισμα

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αναφορικά με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει πως «πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές οπότε δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα» προσθέτοντας όμως «όμως το καταστατικό πάντα θα ισχύει». Επισήμανε ότι η διατύπωση για τα ζητήματα πειθαρχικών κυρώσεων θα έχει πλέον ως εξής: «Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας». Προσθήκη που φέρεται να είναι στην αντίθετη κατεύθυνση με την εξαγγελία του για δημοψήφισμα σχετικά με τις διαγραφές.

Με τον τρόπο αυτό θέλησε να «ενσωματώσει» τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από ομάδα στελεχών όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι προκείμενου να μην μπορούν να γίνουν διαγραφές με δημοψήφισμα. Ζήτημα που αν έμπαινε σε ψηφοφορία θα καταδείκνυε το ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΣΑ δεν είχε μέχρι χθες πλειοψηφία στην 300μελή Κεντρική Επιτροπή.

“Διεύρυνση” εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Όλα τα παραπάνω ενώ αυτό που πολιτικά καταγράφθηκε στις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «μεγάλωσε» η εσωκομματική αντίδραση στις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη. Ιδίως μετά την ομιλία του το Σάββατο στην οποία καταγράφθηκαν αυταρχικά έως «τραμπικά» χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι «απέναντι» στις επιλογές και την λογική του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τις διαγραφές, βρέθηκαν εκτός από την Ομπρέλα που αποχώρησε, τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου καθώς και η νέα τάση του Διονύση Τεμπονέρα. Παρά το γεγονός ότι ο γνωστός εργατολόγος έχει δηλώσει πως «θα δώσει την μάχη του συνεδρίου για την δημοκρατία και την αριστερά».

Σε αυτούς πλέον προστίθεται και η αμφισβήτηση επιλογών του Στέφανου Κασσελάκη από τους παλιούς «προεδρικούς» που προαναφέρθηκαν, μέσω των τροπολογιών που κατατέθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα