Καταγγελία ΠΑΜΕ: Στις παραλίες κοιμούνται αναπληρωτές στη Σαντορίνη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ)
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ) EUROKINISSI

Για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Σαντορίνη, με εκπαιδευτικούς να διανυκτερεύουν στις παραλίες, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα υπ. Παιδείας και Εργασίας

της Μίκας Κοντορούση

Σε καταγγελία για τις αδιανόητες συνθήκες που διαβιώνουν αναπληρωτές σε πολλά νησιά, προχώρησε σήμερα το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, σε επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα μέλη της Πανελλήνιες Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρουν ότι πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν για παράδειγμα στη Σαντορίνη, δεν έχουν πού να μείνουν και αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στις… παραλίες! «Πολλοί κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν», αναφέρουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ενώ αναφέρουν ότι το συμβάν αυτό δεν είναι το μόνο, επικρίνοντας στο σύνολό τους, τα νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων, αλλά και τα ελλιπή μέτρα για φθηνότερη στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών.

Η περίπτωση ωστόσο της Σαντορίνης δεν φαίνεται να είναι η μόνη, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ αναφέρουν πως «και σε άλλα νησιά που βούλιαξαν από τουρισμό, οι συνάδελφοι δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά και ως τότε....) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό!» και συνεχίζουν: «Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;» διερετώνται στην ανακοίνωσή τους, ενώ ήδη προγραμματίζουν για αύριο παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεση επίλυση του προβλήματος με δραστικά μέτρα από πλευράς τόσο των υπουργείων, όσο και των δήμων.

Συγκριμένα, το ΠΑΜΕ ζητά:

•    Από  τον υπ. Εσωτερικών να παρέμβει και σε συνεργασία με τον Δήμο να στεγάσει τους αναπληρωτές συναδέλφους (άλλωστε είναι και υποχρέωσή τους και με βάση τον νόμο 3852/2010) σε κατάλληλα οικονομικά σπίτια ή δωμάτια. Να τους εξασφαλίσει επίσης επίδομα ενοικίου για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

•    Από  τον υπ. Παιδείας να παρέμβει, ώστε να λυθεί τώρα το σοβαρό αυτό ζήτημα.

•    Με  παρέμβαση των υπουργείων και του Δήμου να εξασφαλιστεί η σίτισή τους στη στρατιωτική λέσχη που υπάρχει στο νησί.

•    Τα ίδια να γίνουν και για όλους τους  αναπληρωτές στον τόπο που διορίστηκαν.

Και η ανακοίνωση, καταλήγει:

Η Πανελλαδική Γραμματεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, στο υπ. Εσωτερικών (Σταδίου 27) την Τρίτη 12/9 στις 2 μ.μ., για να απαιτήσουμε να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών στη Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι και σήμερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για το εν λόγω θέμα.

SHARE:

24Media Network