Κατάρρευση, χρεοκοπία, ελπίδα... Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012 // (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012 // (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το 75% των πολιτών γυρνά την πλάτη στον δικομματισμό και θέλει νέα κόμματα, το 40% θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας, το 47% θα ψήφιζε κόμμα Παπαδήμου. Τεράστια η διαφορά μεταξύ του πρωθυπουργού και των Σαμαρά - Παπανδρέου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc ΑΕ για λογαριασμό του "Έθνους της Κυριακής", τρεις στους τέσσερις πολίτες είναι υπέρ της συγκρότησης σχηματισμών διαφορετικής αντίληψης, αναζητώντας κάτι καινούριο για να μην επαληθευτούν οι φόβοι, ότι επέρχεται οικονομικό και κοινωνικό κραχ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, ενώ ένας στους δύο πολίτες δηλώνει εκ των προτέρων ότι θα τον υπερψηφίσει, εάν θελήσει να συμμετάσχει στις εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού.

Το ποσοστό μάλιστα που συγκεντρώνει, είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ Λ. Παπαδήμου και Αντ. Σαμαρά, ο πρώτος λαμβάνει ποσοστό 54,3% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο δεύτερος 21,7%, ενώ δεν απαντά το 24%.

Μεταξύ Λ. Παπαδήμου και Γ. Παπανδρέου στην ίδια ερώτηση, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 71,8% και ο τέως πρωθυπουργός 3,8%, με ένα ποσοστό 24,4% να μην απαντά.

Μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,3%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 10,7% και το 51% δεν απαντά.

Ως προς την εικόνα της κυβέρνησης, το 40,4% απαντά θετικά στην ερώτηση "εάν η κυβέρνηση συνεργασίας με τον Λ. Παπαδήμο είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη για τη χώρα μας", το 16,6% "μάλλον θετικά", το 9% "μάλλον αρνητικά", το 27,7% "αρνητικά" και ένα ποσοστό 6,8% δεν απαντά.

Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό έχει το 35,7% των ερωτηθέντων, μάλλον θετική το 27%, μάλλον αρνητική το 10,4%, αρνητική το 19,3% ενώ ένα ποσοστό 7,6% δεν απαντά.

Στην ερώτηση "εάν θέλουν να πετύχει η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης", το 83,6% απαντά "ναι", το 12% "όχι" και το 4,4% δεν απαντά.

Ακόμη, στην ερώτηση, εάν επιθυμούν η θητεία του Λ. Παπαδήμου να έχει και συνέχεια μετά τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, το 13,2% θέλει να πολιτευτεί με κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, το 35,3% να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, το 30,5% να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος και το 21% δεν έχει άποψη.

Πρώτος και σε δημοτικότητα ο πρωθυπουργός

Όσον αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού, ο κ. Παπαδήμος έρχεται πρώτος με το 62,7% να έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη και το 29,7% αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Ακολουθεί ο Φ. Κουβέλης, με το 47,3% να έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη και το 44,7% αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Ο Γ. Δημαράς έρχεται τρίτος σε δημοτικότητα, με ποσοστό 36,8% να δηλώνει πως έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη και το 52,4% αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας, με το 35,5% και 62,4% να έχουν θετική και αρνητική γνώμη αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς με 31,4% και 66% θετική και αρνητική γνώμη αντίστοιχα, ο Γ. Καρατζαφέρης με 27,5% υπέρ και 70,5% κατά, η Αλ. Παπαρήγα με 24,3% και 72,6% κατά, η Ντ. Μπακογιάννη με 19% υπέρ και 78,5% κατά και τελευταίος έρχεται ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με το 15,6% να δηλώνει ότι έχει θετική ή μάλλον θετική και το 83,7% αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο απολογισμός του Παπαδήμου

Παπαδήμος: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο πρωθυπουργό

SHARE:

24Media Network