Καθηγητής του Μητσοτάκη στο Κολέγιο Αθηνών, ο ιερέας που έκανε τον αγιασμό στα νέα γραφεία της ΝΔ

Καθηγητής του Μητσοτάκη στο Κολέγιο Αθηνών, ο ιερέας που έκανε τον αγιασμό στα νέα γραφεία της ΝΔ

Τι είπε για τα μαθητικά χρόνια του Μητσοτάκη και ποιο δώρο έκανε στον παλιό μαθητή του ο Πατήρ Θεοδώρητος

Ένας παλιός γνώριμος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο θεολόγος του στο Κολέγιο Αθηνών, πατήρ Θεοδώρητος κατά κόσμον Πολυζωγόπουλος ήταν ο παπάς που πραγματοποίησε τον αγιασμό των νέων γραφείων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Ο πατήρ Θεοδώρητος επίσκοπος Αγγλίας τελειώνοντας τον αγιασμό δώρισε έναν ξύλινο σταυρό στον πρόεδρο της ΝΔ και είπε σε μια άκρως πολιτική ουσιαστικά ομιλία ότι κάνει το δώρο αυτό στον κ. Μητσοτάκη «γιατί πολύ γρήγορα θα κληθεί να σηκώσει το σταυρό της Ελλάδας». Μιλώντας μάλιστα με εγκωμιαστικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μαθητή του και αργότερα ως φοιτητή στοHarvard σημείωσε ότι «θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και θα επιβάλλει την αξιοκρατία στην Ελλάδα και το στοίχημα που έδωσε βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια θα το πετύχει».

 «Άξιος!» φώναξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα στελέχη του κόμματος όταν πήρε το λόγο μετά τον αγιασμό των νέων γραφείων της ΝΔ.

«Τα είπατε όλα» απάντησε προς τον παλιό καθηγητή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, γιατί δεν εγκαινιάζουμε μόνο νέα μας γραφεία, αλλά και θυμόμαστε και παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ΝΔ πρεσβεύει την ευθύνη της αλήθειας και την αλήθεια της ευθύνης. Τα γραφεία να είναι καλότυχα όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για όλη τη χώρα».

Ο Πατήρ Θεοδώρητος υπήρξε καθηγητής τόσο του προέδρου της ΝΔ όσο και πλειάδας άλλων στελεχών της ΝΔ που φοίτησαν στο κολέγιο Αθηνών, όπως του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Μάκη Βορίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: