Κατηγορητήριο – κόλαφος για Σμπώκο: 80 εκατ. ευρώ από μίζες

Κατηγορητήριο – κόλαφος για Σμπώκο: 80 εκατ. ευρώ από μίζες
φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατηγορείται ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος

Ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζει ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

“Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”, σχεδόν 40 εκατ. ευρώ τα οποία κατάφερε να φτάσει στα 80 εκατ. ευρώ, ως περιουσιακά στοιχεία.

Ο κ. Σμπώκος θα απολογηθεί στις πέντε Οκτωβρίου ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ο κ. Σμπώκος κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Σμπώκος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα