Κατηγορούμενη για απιστία η Κ. Σαββαΐδου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕ  ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως γενικής γραμματέoς Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως γενικής γραμματέος Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Τρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων  δια υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση διώξεων.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο τα αρμοδία ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Σύμφωνα με την κατηγορία  "με την πράξη της αυτή (του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου".

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας  και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η δίκη, πάντως, για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Η κ. Σαββαΐδου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας   μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έδωσε εξηγήσεις η Κατερίνα Σαββαΐδου

SHARE:

24Media Network