Κατρούγκαλος για Έβρο: “Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει με τη Μελόνι για μία απόφαση που απέρριψε όλη η Ευρώπη”

Κατρούγκαλος για Έβρο: “Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει με τη Μελόνι για μία απόφαση που απέρριψε όλη η Ευρώπη”
Γιώργος Κατρούγκαλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τείχος του Εβρου ήρθε δια στόματος Γιώργου Κατρούγκαλου.

Από το Γέρακα όπου περίοδευσε την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η θέση του υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το τείχος του Εβρου είναι σχεδόν περιθωριακή και τόνισε σε αντιδιαστολή ότι το τείχος θα τελειώσει είτε με ευρωπαϊκά είτε με ελληνικά χρήματα.

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μέσα από την τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος τόνισε τα εξής:

Θέλει τουλάχιστον θράσος να παρουσιάζεις μία πανευρωπαϊκή θέση ως περιθωριακή και μειοψηφική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης, μόνος του με την κα Μελόνι, την ευρωπαϊκή ακροδεξιά και χωρίς το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διεκδικεί τη χρηματοδότηση φραχτών από την ΕΕ, ως τη λύση τάχα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Απέναντί του δεν στάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως θέλει να παρουσιάσει, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη:

Η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που απέρριψαν την πρόταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ομάδες των Σοσιαλιστών, Πρασίνων Αριστερών και Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο που κατέθεσαν μαζί (ο καθένας με τον εισηγητή του) την πρόταση, καθώς και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Θέλει ακόμα μεγαλύτερο θράσος να επιμένεις ότι αντί τα ευρωπαϊκά κονδύλια να κατευθύνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης, την υγεία ή υποδομές και εξοπλισμό που συμβάλλουν πραγματικά στη φύλαξη συνόρων, πρέπει να πηγαίνουν σε νέους φράχτες για να κάνει σόου ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς για την καταβαράθρωση του κράτους δικαίου, ολόκληρη η Ευρώπη συζητά αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και ο κ. Μητσοτάκης αντί να πρωτοστατεί για μία νέα συμφωνία επανεγκαταστάσεων και μετεγκαταστάσεων με δίκαιο και αναλογικό διαμοιρασμό των βαρών στα κράτη μέλη της ΕΕ, με κοινές πολιτικές για το άσυλο, την υποδοχή και τις επιστροφές, πανηγυρίζει για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαίο δεσμοφύλακα και αποθήκη ψυχών.

Η προστασία των συνόρων, αυτονόητη λειτουργία κάθε κράτους, δεν πρέπει να συγχέεται με την, εξίσου αυτονόητη, υποχρέωση σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, του ανθρωπιστικού δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης. Όποια χρησιμότητα και να έχει ο φράχτης σε ορισμένα σημεία του Έβρου, κανείς εκτός από τον κ Μητσοτάκη και την κα Μελόνι δεν πιστεύει ότι αποτελεί λύση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα