Μητσοτάκης: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Μητσοτάκης: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει
Eurokinissi

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και χάιδεμα στα αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά του δεξιού ακροατηρίου από τον πρωθυπουργό.

Στο φράχτη στον Έβρο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του την Πέμπτη το πρωί στο Δήμο Παλλήνης, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, πριν εγκαινιάσει το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί τον Έβρο όπου θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράχτη, κάνοντας λόγο για θωράκιση “από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές.”

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στη συνέχεια αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Θέλω να θυμίσω με αυτή την ευκαιρία, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της.

Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία -προσέξτε, ακούστε το αυτό- με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες.”

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε με νόημα εν όψει των εκλογών ότι: “Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα” και πρόσθεσε: “Σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα:

Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι: “Υπάρχει μία κάλπη. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει, ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό.”

Υποστήριξε άλλωστε ότι τελικά το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι: “Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου; Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό; Ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Ποιος θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι κρίσιμες αυτές οι επιλογές.

Ποιος θα σταθεί απέναντι σε ένα γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά ποιος μπορεί και να συζητήσει με ένα γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε πραγματικά να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο; Ποιος θα προστατεύσει τα σύνορά μας; Ποιος θα συνεχίσει την επόμενη μέρα να κρατάει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης;”

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα ότι οι πολίτες “ξέρουν, βλέπουν, συγκρίνουν, αξιολογούν έργο, αξιολογούν το δικό μας έργο, την τετραετία 2019-2023 και θυμούνται την τετραετία 2015-2019. Δεν τα έχουν ξεχάσει αυτά. Δεν έχουν ξεχάσει τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υπερφορολόγηση, τη θάλασσα η οποία “δεν έχει σύνορα”. Δεν τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα