Κατρούγκαλος: Η κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία είναι ενιαία

Στιγμιότυπα από τη συζήτηση επίκαρων ερωτήσεων στην Βουλή. Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπα από τη συζήτηση επίκαρων ερωτήσεων στην Βουλή. Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ως αναμενόμενη χαρακτήρισε τη στάση του ΝΑΤΟ όπως εκφράστηκε από τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

"Η λέξη που χρησιμοποίηση ο υπουργός άμυνας, "ομηρεία", έχει χρησιμοποιηθεί από διεθνείς αναλυτές για να προσδιοριστούν πολιτικές της γειτονικής χώρας", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο αξιωματικοί, "ο χρόνος που έχει περάσει είναι μικρός για να μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρξει υπέρβαση του ορίου της δίκαιης δίκης, μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία παρόμοια. Επομένως η πολιτική μας προφανώς είναι ενιαία.

Είναι αυτή που προσδιορίζεται από τον πρωθυπουργό και εκφράζεται από τον υπουργό εξωτερικών, ακόμα και αν υπάρχει διαφορά στα εκφραστικά μέσα όπως στην περίπτωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας".

Όσον αφορά στη στάση του ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ ουσιαστικά να κρατάει ίσες αποστάσεις για το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μεθόδευση που να μπορούμε να δείξουμε και να ζητήσουμε την παρέμβασή του ΝΑΤΟ, επομένως δεν θεωρώ ότι δεν ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα".

SHARE:

24Media Network