Κατρούγκαλος: Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί

Κατρούγκαλος: Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί
Question Time in Greek Parliament ,in Athens, on March 21, 2016 / E , , 21 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ για υποκρισία και δημαγωγία, ενώ αναρωτήθηκε "ψηφίσατε ή όχι την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ;" (video)

Σφοδρή επίθεση στη Βουλή εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσαν τους συνταξιούχους και τα δημόσια οικονομικά, ενώ εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος. “Πρόκειται για θαύμα. Πώς το πετύχατε;” είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε “οι ψευτο-μεταρρυθμίσεις σας δεν έθιγαν την ουσία του προβλήματος του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο διέπεται από αναρχία ρυθμίσεων που δεν επέτρεπαν την αντιστοίχηση εισφορών – παροχών”.

Μιλώντας για το ΕΚΑΣ ο κ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν ή όχι την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. “Φυσικά και το ψηφίσατε. Γιατί τώρα διαμαρτύρεστε” υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση  αντί να το καταργήσει, το αντικαθιστά με την εθνική σύνταξη και μάλιστα “με τρόπο που παρέχει πληρέστερη προστασία” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί. Εξασφαλίζουμε τους συνταξιούχους από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Προβλέπουμε πράγματι μια προσωρινή αναστολή καταβολής, όχι περικοπή, που θα διαρκέσει μέχρι το 2018, των πολύ υψηλών συντάξεων. Όσων αθροιστικά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ή τα 2.000 ευρώ ατομικά. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο διαφορετικά, όσο αντιμετωπίζουμε τα εκρηκτικά ελλείμματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα