Κατρούγκαλος κατά δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι "είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ"

"Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα" δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τη σχετική αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Είδηση", ξεκαθαρίζει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας. Διευκρινίζει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχετικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η εκλογή Προέδρου δε λεει κάτι από μόνη της, "είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα".

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι "είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ".

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις τονίζει ότι "η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία. Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις".

SHARE:

24Media Network